Cutremurător! Tânără ucisă după ce a depus mărturie într-un dosar de trafic de minori

În noiembrie 2016 ieșea la iveală un caz înfiorător după ce o tânără de 18 ani a fost găsită moartă în pădurea Frasnois, din regiunea Haut-Jura, la granița dintre Elveția și Franța. 

 

Mihaela Gabriela Miloiu a fost racolată de traficanții de carne vie, din Câmpulung Muscel, atunci când avea doar 15 ani. La fel ca  și în alte cazuri de acest gen, Mihaela a fost ademenită de unul dintre proxeneți prin metoda „loverboy”.

Trei ani mai târziu, în 2016, Mihaela a fost ucisă de un client, așa cum relata presa la acea vreme: 

„Pe trupul prostituatei au fost descoperite nu mai puțin de 26 de răni provocate prin înjunghiere, însă nu acestea i-au fost fatale. Medicii legiști elvețieni susțin că românca a murit după ce a primit mai multe lovituri în figură, având oase și dinți distruși. Astfel, victima a fost de nerecunoscut”, scria presa elvețiană, potrivit Libertatea.

CITEȘTE ȘI ... Momente sfâșietoare la înmormântarea micuțului de 4 ani!

 

Pentru că devenise de nerecunocut din cauza rănilor, tânăra a fost identificată un an mai târziu după ce criminaliștii au folosit tehnologia 3D pentru a realiza portretul robot al acesteia.

Cum a început coșmarul

Familia Mihaelei locuiește în Capul Piscului. De acolo a plecat când avea 15 ani după ce a fost admisă la Colegiul „Dinicu Golescu”, unul dintre cele mai bune licee din Câmpulung. Potrivit Libertatea, într-o zi, la ieșirea din liceu, fata a cunoscut un tânăr de care s-a îndrăgostit până peste cap, Dafinel Boceanu. Nu știa însă că era un „lover-boy”, adică un fel de profesionist în vrăjitul fetelor care, odată racolate, erau puse să producă bani din prostituţie. 

Deși familia Mihaelei a încercat să o convingă să renunțe la tânăr, cunoscut ca făcând parte din clanul Boceanu, care era renumit că se ocupa cu cămătăria, șantajul și traficul de femei, fata nu a încetat să se vadă cu Dafinel.

Cu forţa, spun părinţii, nu au încercat să o ţină niciodată departe de Dafinel. „Bănuiam că ea vrea să se ducă la şcoală, n-aveam ce să facem…”, spune mama. „S-o închidem, pur şi simplu, nu puteam. Acum ne pare rău că n-am făcut-o”, au declarat părinții pentru Libertatea.ro.

Când a ajuns în clasa a XI-a, Mihaela deja se schimbase complet, transformându-se dintr-un copil silitor într-o elevă de nerecunoscut și ajungând să fie mutată la un alt liceu din Câmpulung, cotat ca fiind printre cele mai slabe. Mai mult, a terminat clasa a XI-a cu nota 4 la purtare. A fost anul în care, potrivit familiei, fata ar fi fost pusă să se prostitueze prin pensiunile din oraș și din Pitești, motiv pentru care absenta de la școală.

Mai mult, nici conducerea Colegiului Tehnic, școala la care a fost mutată, nu a știut cum să procedeze. În vacanţa dintre semestrele clasei a XI-a, Mihaela împlinise 18 ani, aşa că nici Protecţia Copilului nu mai putea interveni. În plus, „legea prevede că învăţământul obligatoriu este de 10 clase, iar mai departe este opţiunea fiecăruia dacă mai vine la şcoală sau nu”, a explicat directoarea Colegiul Tehnic pentru Libertatea.ro.

Dafinel a păcălit-o că se vor căsători

După ce a împlinit 18 ani, Mihaela s-a mutat la Dafinel, fiind vrăjită în continuare de promisiunile băiatului. Fraţii lui mai mari, Elvis (26 ani) şi Alexandru (25 de ani), operau folosind aceeaşi metodă „lover-boy”. La începutul anului 2016, poliţiştii de la crimă organizată din Piteşti au intrat pe fir, iar la 17 martie fraţii Boceanu au fost arestaţi. În faţa procurorilor DIICOT, Mihaela a declarat că „în urmă cu circa 3 ani l-a cunoscut pe inculpatul Boceanu Dafinel care, la un moment dat, i-a spus că intenționează să se căsătorească cu aceasta, însă ar fi bine să aștepte până va deveni majoră”, se arată în Libertatea.

„Cu toate acestea, la scurt timp, inculpatul i-a propus martorei să se prostitueze, motivând că nu au bani suficienți pentru nevoile zilnice”, se precizează în rechizitoriul DIICOT. „La scurt timp” înseamnă că fata avea atunci 15-16 ani și era o victimă a traficului de minori. Mai mult, la 6 ianuarie 2016, când poliţia s-a sesizat cu privire la infracţiunile comise de fraţii Boceanu, Mihaela nu împlinise încă 18 ani. Dar procurorii DIICOT au apreciat că ea nu este victimă a traficului de minori, ci doar o martoră. O adolescentă care „a acceptat propunerea inculpatului Boceanu Dafinel de a practica prostituția, iar banii pe care îi obținea de la clienți îi cheltuia împreună cu acesta”, după cum susţin procurorii. Care pe Dafinel l-au acuzat, în cazul Mihaelei, doar de proxenetism. 

Traficanţi de minore, puşi să muncească la Protecția Copilului  

Fraţii Boceanu şi ceilalţi doi intermediari care le procurau clienţi au recunoscut acuzaţiile şi au solicitat ca judecata să se facă doar pe baza probelor adunate de procurori. La 22 iunie 2016, judecătorul Gheorghe Neacşu a decis condamnarea lui Boceanu Dafinel la 3 ani cu suspendare şi punerea lui în libertate de îndată. Boceanu Alexandru a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare, Ciolan Ioan – 2 ani cu suspendare, iar Bucur Mircea – 3 ani cu suspendare. Cu toţii au fost obligaţi de judecătorul Neacşu să presteze „o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile la Inspectoratul Școlar Argeș sau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș”. 

CITEȘTE ȘI .... Un deţinut de la Mioveni ne costă 7.778,59 lei pe lună

 

Singurul condamnat cu executare a fost Boceanu Elvis, pentru că era recidivist şi primise, în trecut, o altă pedeapsă cu suspendare, pentru furt.  În martie 2016, E. Elena, una dintre minorele – părţi vătămate în dosarul de trafic, le-a declarat procurorilor DIICOT că „Boceanu Elvis şi Boceanu Dafinel au intenționat să le scoată din țară pe ea și pe martora Miloiu Mihaela, cu scopul ca amândouă să practice prostituția în străinătate.” La patru luni după ce a fost eliberat din arest, Dafinel şi-a dus planul până la capăt. Mihaela a fost dusă în Elveţia şi pusă să se prostitueze pe străzile din Lausanne. Iar, după doar câteva zile, ea a urcat în maşina unui bărbat care avea să o omoare. 

La câteva luni după ce a dat declaraţie de martor într-un dosar de trafic, Mihaela a fost dusă în Lausanne şi pusă se prostitueze.

Părinţii au văzut-o ultima oară pe Mihaela pe 4 octombrie 2016. Era ziua tatălui ei, iar fata a venit acasă, în satul Capu Piscului, ca să-l sărbătorească. Trei zile mai târziu, faţa a fost dusă de clanul Boceanu în Elveţia.

A fost identificată din convorbirile interceptate ale traficanţilor  În noaptea de 29/30 noiembrie 2016, Mihaela a urcat în maşina unui bărbat. Cadavrul ei a fost găsit două săptămâni mai târziu, într-o pădure din localitatea franceză Frasnois, aflată lângă granița cu Elveția.

Mihaela și Dafinel în Elveția, inainte ca fata să fie ucisă

Suspectul de crimă spune că a ucis un cerb 

Ucigaşul Mihaelei a fost identificat de anchetatorii francezi după luni de căutări şi de investigaţii minuţioase. Pornind de la loviturile puternice primite de victima care avea toate oasele feţei fracturate, s-a bănuit că agresorul s-a rănit la mână. Au fost verificate toate spitalele din zonă, apoi aria de căutare a fost extinsă, iar în noiembrie 2017 s-a aflat că, în noaptea crimei, un bărbat s-a prezentat la un spital din Doubs (Franţa) cu mâna grav rănită şi a avut nevoie de copci.

Alexandre (30 de ani) lucra ca agent de securitate în apropiere de Lausanne (Elveția) şi locuia în Doubs (Franţa). Avea o parteneră de viaţă şi un copil. ADN-ul bărbatului a fost găsit pe cadavrul fetei ucise. Arestat, el a recunoscut că a făcut sex cu fata, dar susţine că alţii ar fi ucis-o şi că, sub ameninţarea lor, el nu a făcut decât să arunce cadavrul. „Dar nu a spus nimic nici despre semnalmentele acestor indivizi, nici despre vehiculul lor sau despre arma folosită de ei”, a declarat pentru AFP procurorul francez Etienne Manteaux.

Luna trecută, bărbatul acuzat că a ucis-o pe Mihaela Miloiu a fost trimis în judecată. El ar putea fi condamnat pe viaţă pentru omor.

 

 

Sursa: Libertatea.ro