Cutremur în România, în Zona Vrancea. Seismul a avut 5,3 pe Richter

Un cutremur s-a produs vineri dimineață în România, în zona seismică Vrancea. A avut magnitudinea de 5,3 pe Scara Richter. Cutremurul a avut loc vineri dimineață, la ora 3.26 și a fost catalogat de INFP drept ”suficient de puternic” în intensitate. Conform seismologilor români, s-a produs la o adâncime de 120 de kilometri.

CITEȘTE ȘI ... Bărbat amendat pentru că se masturba în public! Se întâmplă în Pitești!

Epicentrul seismului a fost localizat la 4 kilometri nord de localitatea Nereju. Conform INFP, de asemenea, s-a produs la 90 de kilometri est de Brașov, 93 de kiolometri sud de Bacău, 104 kilometri nord-est de Ploiești, 105 kilometri vest de Galați, 108 kilometri nord-vest de Brăila și 153 de kilometri de București.

De altfel, cutremurul de vineri dimineață a fost puternic resimțit și în Capitală. ISU București a venit cu informații, după seism.
”In urma cu puțin timp s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,4. In acest moment echipaje ale ISUBIF efectuează recunoașteri in centrul istoric. Pana in acest moment nu au fost primite apeluri din partea cetățenilor in dispecerat cu privire la cutremur”, a transmis ISU București.

CITEȘTE ȘI ... Anunț pentru piteșteni! Graficul de colectare a deșeurilor


O hartă furnizată de EMSC, Centrul Seismologic Mediteranean, arată zonele în care a fost resimțit seismul din Vrancea. În afara României, a fost resimțit în Bulgaria, Moldova și Ucraina. Inițial, EMSC a transmis că seismul are o magnitudine de 5,1 pe Scara Richter. Ulterior, INFP a venit cu noi precizări, rectificănd magnitudinea la 5,2 pe Scara Richter și, ulterior, la 5,3 pe Scara Richter.

Sursa: observator.tv