Cutremur de 4,7 grade în România! | Sursa Ta


Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter a avut loc în Vrancea, în noaptea de marți spre miercuri, la ora 00:30, conform INFP.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 128 km și s-a resimțit și în București.

CITEȘTE ȘI... Accident în Argeș! Implicate un autoturism și un autocamion!

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km E de Brasov, 84km N de Ploiesti, 108km SV de Bacau, 135km V de Galati, 135km V de Braila, 139km N de Bucuresti, 147km NE de Pitesti, 171km E de Sibiu, 192km SV de Iasi, 203km N de Ruse.

Este al patrulea seism ce depășește 4 grade pe scara Richer, care a avut loc anul acesta, în România.

Oficialii de la Institutul pentru Fizica Pământului spun că în țara noastră au loc în medie, pe an, 15 cutremure cu magnitudini mai mari de 4.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să-și păstreze calmul în astfel de momente și să NU părăsească locuința imediat după ce au simțit cutremurul.

Mihail Diaconescu, dr. inginer cercetător științific INFP:

„A fost simțit într-o zonă destul de restrânsă, până în Brăila, Galați, Buzău poate și undeva la Slobozia, dar numai de persoanele care erau la etajele superioare și care erau într-o stare de relaxare. Cutremurul este situat în zona epicentrală Vrancea, la o adâncime de 130 de km cu o magnitudine pe scara Richer de 4,7 și cu o intensitate de 4 la suprafață. Intensitatea se referă la efectele asupra clădirilor și oamenilor. Nu este un cutremur extraordinar de mare sau care să ne sperie. Într-adevăr este cel mai mare cutremur pe anul acesta.”

Sursa: stirileprotv.ro