Curtea de Argeș - Capitala modială a poeziei pentru 6 zile!

Curtea de Argeș a devenit pentru o perioadă de șase zile, capitala mondială a poeziei. 
În perioada 12-18 iulie, în orașul regal s-au reunit academicieni, poeți, editori și oameni de artă de pe întregul mapamond, la cea de-a 21-a ediție a a Festivalului Internațional ”Nopțile de poezie de la Curtea de Argeș”.

Scriitori din Canada, SUA, Brazilia, Argentina, Bolivia, Venezuela, El Salvador, Puerto Rico, Peru, Columbia, Antigua, Aruba, Olanda, Ecuador, India, Malaezia, Turcia, Israel, Ungaria, Bulgaria, Tunisia, Egipt, Serbia, Croația, Albania, Cipru, Finlanda, Spania, Portugalia, Austria, Anglia, Scoția, Arabia Saudită, Taiwan și România, au făcut dovada unui singur limbaj, pur și universal - cel al poeziei, sub patronajul Fundației Academia Internațională Orient – Occident.
Joi, 13 iulie, în sala Primăriei Municipiului Curtea de Argeș, gazdele festivalului, academicianul Dumitru M. Ion și Carolina Ilica, au primit oaspeții din întreaga lume, alături de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și de primarul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu.


Evenimentul a avut o dublă semnificație, pe lângă ceremonia de deschidere a celei de-a XXI-a ediție a ”Nopților de Poezie” și lansarea celor două volume ale antologiei festivalului, ”Poesys 21”, fiind marcată și aniversarea de 70 de ani a scriitorului și academicianului Dumitru M. Ion, președintele festivalului internațional de poezie.
Cu acest prilej, președintele Dan Manu, i-a oferit o plachetă de excelență, precum și monografia județului Argeș, în semn de apreciere pentru pasiunea și eforturile neobosite prin care a reușit să transforme municipiul Curtea de Argeș într-o adevărată capitală a poeziei, să promoveze valorile și cultura argeșeană pe întregul mapamond.


”Consiliul Județean Argeș rămâne consecvent sprijinirii și promovării culturii și valorilor argeșene, acesta fiind, de altfel, principalul nostru deziderat. Sunt onorat să mă aflu printre dumneavoastră, să simt pasiunea care unește oameni din toate colțurile lumii, dornici să ne cunoască istoria, tradițiile și cultura. În numele Consiliului Județean Argeș, vă urez bun venit în Argeș și la Curtea de Argeș, un oraș regal, încărcat de istorie, locul unde a luat ființă identitatea românească. De asemenea, sunt onorat și emoționat să fiu alături de domnul Dumitru M. Ion, unul dintre academicienii Argeșului care reușește, de zeci de ani, să trasforme orașul și județul în centrul international al poeziei. Vă mulțumesc și vă asigur de întreaga susținere a instituției pe care o reprezint, astfel încât împreună să ajutăm tinerele generații să descopere și să respecte valorile naționale!” a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.