Curse ilegale pe strada primarului Ionică

„Am dat ordin ca poliția să stea cu ochii pe ei. Străzile din Trivale au devenit piste de încercări!”

De ani de zile, după lăsarea serii, unele dintre străzile Piteştiului se transformă în adevărate piste de curse pentru împătimiţii vitezei extreme. Noaptea, când oraşul este aproape pustiu, amatorii de „liniuţe” îşi scot bolizii pe străzi, locurile pentru organizarea curselor ilegale fiind deseori schimbate, pentru a scăpa de oamenii legii.

În ultima perioadă, astfel de raliuri sunt organizate pe străzile lăturalnice din cartierul Trivale, locuitorii din zonă fiind terorizaţi de zgomotul infernal al maşinilor, de gălăgia „suporterilor”, dar mai ales de pericolul la care sunt expuşi atunci când, din întâmplare, nimeresc fix în mijlocul „competiţiilor”.

Unul dintre locurile preferate de împătimiţii curselor ilegale a devenit, în ultima perioadă, zona Câmpului, unele dintre străzile de aici fiind asfaltate ca-n palmă, numai bune pentru scurte competiţii cu raliuri. Numai că piloţii de ocazie s-au dovedit prost inspiraţi alegând ca pistă de liniuţe taman strada pe care locuieşte primarul Cornel Ionică.

Edilul nu a stat prea mult pe gânduri şi a sesizat oamenii legii: „Vreau să vă spun foarte clar că le-am declarat război deschis acestor puștani sau teribiliști sau nu știu cum să-i numesc. Ce se întâmplă noaptea prin cartiere e un adevărat haos și am anunțat atât poliția locală, cât și poliția națională să trecem împreună la impunerea unor măsuri care să stopeze acest fenomen. Cel puțin strada mea este pistă de încercări. Vin cu motoarele turate la maximum de parcă sunt avioane cu reacție. Este inadmisibil! Fac curse, fac pariuri, sunt inconștienți. Le organizează seara, după lăsarea întunericului și în inconștiența lor nu se gândesc ce s-ar întâmpla dacă le-ar ieși în cale un bătrân sau un copil”, ne-a declarat revoltat primarul Cornel Ionică. Străzile de la periferia cartierului Trivale nu sunt singura zonă monitorizată de poliţiştii porniţi la vânătoare de piloţi de curse ilegale, în atenţia oamenilor legii fiind şi străzi din cartierele Montan Star, Găvana III, Prundu și Războieni.


Sursa: Saptamanalul Ancheta