Cum trebuie să procedezi când ai nevoie de aviz ISU?

Daca te afli in situatia de a demara anumite  lucrari de executie la o constructie, fie ca intentionezi sa  modifici actuala destinatie a unei cladiri, ti-ai propus sa o dezvolti, sa ii aduci o serie de imbunatatiri semnificative, o serie de modernizari ample, este foarte posibil sa te incadrezi in categoria celor care au nevoie de aviz isu. Iar de obtinerea acestui aviz extrem de important depinde functionarea investitiei respective,  atat din punct de vedere legal, cat si in ceea ce priveste siguranta desfasurarii activitatilor care vor avea loc in acea cladire. 


Asa cum se stie, exista o serie intreaga de constructii pentru care este obligatoriu acest document, iar primul pas care trebuie facut este verificarea in legislatia in vigoare daca intradevar va incadrati intr-una dintre categoriile de constructii sau tipuri de destinatii carora li se aplica aceste norme care impun obtinerea avizului isu. 


De asemenea, apelarea la o firma specializata in acest domeniu este extrem de necesara si prezinta o serie de avantaje certe., Alaturi de specialisti in arhitectura, instalatii, experti tehnici, experti in domeniul securitatii la  incendiu veti parcurge toate etapele corespunzatoare obtinerii acestui aviz esential pentru functionarea investitiei in cauza. 


Astfel, cu ajutorul specialistilor se va putea efectua un audit, extrem de important pentru evaluarea corecta a situatiei cladirii in ceea ce priveste securitatea la incendii. De asemenea, acestia vor putea oferi si consultanta, de exemplu in cazul in care urmeaza sa faceti modificari in constructia existenta si este foarte posibil ca avizul isu deja obtinut sa nu mai fie valabil in noile conditii, care implica modificarile propuse. 
Totodata, o alta etapa importanta este si cea care implica efectuarea de catre firma specializata a unei expertize a constructiei si evaluarea costurilor care vor fi necesare in acest caz. 


Un alt pas important este cel al realizarii unui scenariu de securitate la incendii, potrivit tipului de constructie si a particularitatilor cladirii in discutie, identificarea si evaluarea riscurilor posibile, eventualul grad de pericol, posibilele consecinte in cazul unui incident nedorit, fiind luati in calcul diversi factori, precum sarcina termica, materialele si substantele din acel spatiu etc. 
Odata realizat acest scenariu de securitate la incendii, specialistii vor oferi asistenta tehnica corespunzatoare. Tot acestia, odata parcurse toate aceste etape, vor depune la ISU toata documentatia necesara obtinerii avizului isu. Astfel, veti putea sa va desfasurati in cladirea respectiva activitatile corespunzatoare in deplina siguranta si respectand normele in vigoare.