Cum trebuie protejată pielea în faţa razelor soarelui. Recomandările dermatologilor

În secolul în care stăm mai mult între patru pereţi decât afară, soarele nu mai este prietenul nostru. Chiar şi pe durata unei simple plimbări prin parc, razele UV ne pot arde pielea cu mare uşurinţă. De aceea, este important să aplicăm crema cu protecţie solară chiar la începutul sezonului estival şi mai ales când încă suntem printre betoanele încinse. Totul - pentru a obişnui pielea pentru perioada concediilor.
LUMINIȚA GEAMBAȘU, medic dermatolog: Se recomandă ca loţiunea să fie aplicată dimineaţa, cu 20 de minute de a ieşi din casă. Pe toate zonele pe care le vede soarele faţă, partea dorsală a mâinii. În cazul bărbaţilor, dacă au chelie este foarte important


Şi mai important este să ne protejăm copiii. Studiile au dovedit că numai câteva arsuri solare în copilărie triplează riscul de cancer de piele. Întreaga vară, cei mici trebuie să folosească o cremă cu factor de protecţie de cel puţin 50, fără parfum, pe care s-o reaplicăm la fiecare două ore.
LUMINIȚA GEAMBAȘU, medic dermatolog: Să fie tolerate de pielea sensibilă, să fie mai simplă, fără parfumuri, fără substanţe care pot produce iritaţie mai uşor faţă de o piele adultă.

Pielea roşie sau fierbinte, petele albe sau durerile de cap sunt semnele clare ale unei arsuri solare. În România, peste 2500 de oameni dezvoltă o formă gravă de cancer de piele în fiecare an.

 

Sursa: observator.tv