Cum se va modifica anul școlar 2021-2022. Ce a anunțat Ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că viitorul an școlar va începe, cel mai probabil, în a doua zi de luni din septembrie, iar semestrul al doilea va începe după vacanța de Crăciun, care va fi comasată cu actuala vacanță dintre semestre.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Cîmpeanu.

 

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat el.

Ministrul a precizat că actuala vacanță dintre semestre va fi comasată cu cea de Crăciun și Anul nou.

De asemenea Ministrul a mai precizat că elevii vor sta câte doi în bancă și că despărțitoarele din plexiglas vor dispărea. El a spus că și alte țări au încercat experiența cu despărțitoare și nu s-au dovedit eficiente. 

„Cea mai bună măsură de protecție rămâne masca, mai bună chiar decât distanțarea”, susține Sorin Cîmpeanu.

Totodată a anunțat că școlile din întreaga țară au la dispoziție un stoc de peste 37 de milioane de măști și peste un milion de litri de dezinfectant.

Purtarea măștii la școală nu este opțională pentru elevi și cu atât mai puțin pentru profesori, a subliniat ministrul. 

Sorin Cîmpeanu a adăugat că miercuri va fi semnat un ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, în care vor fi cuprinse toate măsurile pentru deschiderea școlilor pe 8 februarie.


Sursa Digi24