Cum să alegi un generator de curent

Un generator este tare bun la casa omului sau la compania omului, după caz. Dacă îţi plac ieşirile în natură, un generator portabil este ideal, însă, dacă ai o lucrare pe şantier, trebuie să te orientezi către ceva mai puternic. Specialiştii din cadrul lascule.ro ne introduc în lumea generatoarelor de curent şi ne povestesc, în funcţie de necesităţi, cum să ne alegem unul. 

- Sunt generatoarele pentru camping, silenţioase şi portabile, care îţi pot alimenta o rulotă, de exemplu. Datorita tehnologiei inverter care purifica curentul produs de alternator transformându-l în curent continuu, recomandăm aceste generatoare de curent pentru echipamentele de măsură mobile, computere, sisteme de audio-video sau pentru împătimiţii de aventură montană, pescuit etc. 

- Generatoarele electrice mari produc energie electrică monofazată de 230V sau trifazată de 230V respectiv 400V. În funcţie de tabloul dvs electric, ar trebui să alegeți generatorul de curent monofazat sau trifazat.

CITEȘTE ȘI ... Cauți generator cu sudură? Vezi oferta pe lascule.ro


 
În funcţie de utilitatea pe care o are generatorul  - sursa de energie de urgenţă - de intervenție, de rezervă, stand-by - sau continup (producţie), se poate alege din gama de generatoare insonorizate monofazate care sunt, de fapt, generatoare fixe ce pot fi folosite ca sursă suplimentară de energie sau ca sursă continuă de energie. De exemplu, pentru un cort sau salon de evenimente, dacă nu face faţă reţeaua de electicitate, la cerinţele de consum (frigidere, climatizare, aer condiţionat, iluminat), este binevenit un asemenea generator. 

CITEȘTE ȘI ... Cum alegi compresorul potrivit pentru proiectele tale

 

Mai sunt generatoarele pentru şantier, care sunt echipate şi cu aparat de sudură. Acestea sunt adecvate pentru societăţile de construcţii sau pentru echipele de intervenţie care au nevoie, în acelaşi timp, de curent şi aparat de sudură.

Tip de combustibil: motorină sau benzină?


Toate generatoarele sunt alimentate cu combustibil lichid, disel sau benzină. Cele disel sunt mai longevive şi au costuri de reparaţie mai mici, plus că pot fi mai  silenţioase, dacă sunt de generaţie nouă. 

Sfaturi, produse şi idei mai găsiţi accesând www.lascule.ro