Cum să alegi uși pentru interiorul casei tale!

Găsirea ușilor interioare potrivite pentru casa ta poate fi o sarcină dificilă și consumatoare de timp dacă nu știi ce cauți. Ușile interioare pot fi o completare excelentă pentru designul interior sau pot să pună restul schemei dvs. într-o lumină nefavorabilă dacă luați o decizie greșită. Așadar, pentru a vă ajuta să alegeți cele mai potrivite uși de interior, am creat un mic ghid care să vă fie de ajutor.

 


Criterii de luat în calcul


Când vine vorba de alegerea noilor uși interioare pentru casa ta, primul lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare este echilibrul de design interior. Acesta este un aspect esențial de luat în considerare, deoarece doriți ca camerele dvs. să fie coerente în stil. Deci, trebuie să vă asigurați că ușile interioare pe care le cumpărați completează armonios designul dvs. și nu îl perturbă. 
În cazul în care, camera dvs. se bazează pe o singură schemă de culori, ar trebui să optați pentru uși care se potrivesc bine cu aceste nuanțe. S-ar putea să vă gândiți să cumpărați uși din stejar dacă aveți deja elemente de stejar sau lemn în proprietatea dvs. Așadar, aici ar trebui să alegeți culori de stejar care se completează reciproc.  
Un alt element care ar trebui să fie important pe lista dvs. de priorități este alegerea unui stil de ușă adecvat. Ar trebui să vă gândiți inițial la o ușă care să funcționeze bine atât cu stilul mobilierul, cât și cu alte caracteristici, cum ar fi pardoseala. Dacă aveți o proprietate mai tradițională/ cu design de cabană, ușile din lemn sau ușile de tip hambar sunt mai potrivite. Unele stiluri de ușă pot funcționa bine atât în proprietățile mai noi, cât și în cele mai vechi. Este cazul ușilor cu panou, deoarece se potrivesc designului modern și clasic.
De asemenea, va trebui să vă gândiți la balamale, încuietori și șuruburi. Balamalele și încuietorile ar trebui să urmeze același design ca mânerele ușii, astfel încât să aveți un stil constant. Astfel, dacă ați ales mânerele cromate, ar trebui ca balamalele să fie tot cromate pentru a păstra stilul ușilor dvs.
Concluzii
În timp ce conceptul de open space devine tot mai popular, vor exista întotdeauna spații care cer intimitate. Ușile nu mai sunt o simplă chestiune de funcționalitate întrucât acestea trebuie să ilustreze caracteristici din personalitatea noastră, dar și să se potrivească stilului ales pentru respectiva cameră. 
Fie ca optezi pentru o ușă de interior din lemn laminat sau pentru un model ce îmbină lemnul cu sticla mată, specialiștii Rom Decor îți oferă soluții personalizate proiectului dvs.