Cum să alegeți cele mai bune anvelope pentru mașina dvs!

Când vine vorba de achiziționarea de anvelope, un start bun pentru a începe este să luați în considerare cumpărarea acelorași cauciucuri care au venit pe mașină, spun experții.

Înainte de a cumpăra, va trebui să cunoașteți răspunsurile la următoarele întrebări:
 
•      De ce tip de anvelope are nevoie mașina mea?
•      Câți kilometri vor rezista ultimele anvelope?
•      Cât vreau să plătesc?
 
Dacă vă place modul în care mașina circulă, cumpărați echipamentul original sau anvelopele cu care a venit mașina de la producător.
 
Aceasta este cea mai ușoară opțiune: deoarece anvelopele au fost proiectate pentru mașina dvs., știți că vor fi potrivite. Puteți afla ce anvelope au venit împreună cu mașina dvs., consultând manualul proprietarului mașinii sau făcând o căutare rapidă pe site-ul unui distribuitor online de anvelope. 

 

 


Anvelope pentru toate anotimpurile, iarnă sau vară?


De asemenea, va trebui să decideți dacă doriți anvelope pentru toate anotimpurile, iarna sau  cauciucuri de vara. Iată o descriere a diferențelor dintre aceste tipuri de anvelope:
 
Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt cele mai populare deoarece, după cum indică și numele, le puteți lăsa pe mașină pe tot parcursul anului. Anvelopele pentru toate anotimpurile oferă o aderență modestă și o tracțiune modestă pe gheață și un compromis bun pentru aderența uscată și umedă.
 
Anvelopele de iarnă nu sunt proiectate pentru utilizare pe tot parcursul anului. Aceasta înseamnă că va trebui fie să cumpărați un set suplimentar de roți, fie să mergeți la service să le schimbați pe măsură ce se apropie iarna. Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un compus din cauciuc flexibil, care se comportă cel mai bine la temperaturi scăzute.
 
Anvelopele de vară sunt cele mai potrivite mașinilor sport pentru conducerea performantă și asigură o bună aderență pe drumurile uscate la temperaturi calde și la viteze mari. Cu toate acestea, compusul din cauciuc moale nu oferă o tracțiune bună sub aproximativ 40 de grade sau pe suprafețe înzăpezite.
 
Anvelopele au, de asemenea, un rating de viteză, care indică nu numai cât de repede pot merge în siguranță pentru o perioadă lungă de timp, ci și potențialul general de performanță al anvelopelor. Anvelopele pentru mașinile performante au un rating de viteză mai mare decât cele pentru sedanele de familie obișnuite și SUV-urile. Viteza nominală a anvelopelor originale care au venit pe mașina dvs. au fost potrivite cu viteza maximă pe care o putea atinge mașina - plus o marjă de siguranță semnificativă încorporată. Această viteză este exprimată ca o literă în codul alfanumeric care urmează imediat dimensiunea anvelopei.
 
Dacă începeți devreme, veți avea suficient timp să cercetați anvelopele și să le cumpărați la cele mai bune prețuri. După ce vă cunoașteți dimensiunea anvelopei și tipul de anvelopă și caracteristicile pe care le doriți, puteți achiziționa anvelopele dorite.