Cum s-a răzbunat angajatul unei agenţii de turism pentru că nu şi-a luat salariul

Supărat că şeful său nu i-a achitat salariul pe ultima lună de muncă, şi-a păgubit fostul angajator. Eduard Penescu a lucrat până în martie 2017 la societatea Intermedia Activ Management SRL care operează site-ul vacantereduse.ro, la departamentul rezervări. După ce acesta şi-a dat demisia, în martie 2017, o lună mai târziu, Eduard Penescu s-a logat cu datele fostului său angajator pe site-ul a doi operatori cu care colabora agenţia piteşteană de turism şi a anulat un total de 27 rezervări turistice contractate de vacantereduse.ro.

CITEȘTE ȘI ... Incendiu în curtea unei firme de colectare fier vechi din Geamăna!

În plus, a încheiat două poliţe de asigurare pentru 11 beneficiari, creând fostului angajator un prejudiciu total de circa 11,5 milioane lei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au constatat că tânărul a acţionat în acest mod din răzbunare, după cum a reieşit dintr-o discuţie pe care a avut-o pe messengerul de la Facebook, cu o amică, în care îi prezenta planul său.

În data de 11 aprilie 2017, i-a spus acesteia că dacă administratorul societăţii Intermedia Activ Management, Cosmin Iordache, nu îi virează salariul aferent lunii martie, o să facă în aşa fel încât să regrete acest fapt. A ales să facă special anulările la cei doi operatori, deoarece ştia, din experienţa sa de când era angajat la agenţia de turism, că aceştia nu transmit notificări cu privire la anulările survenite. Eduard Penescu şi-a şi recunoscut fapta, iar la jumătatea lunii februarie a fost trimis în judecată, pentru acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată. 

Sursa: Saptamanalul Ancheta