Cum ne alegem rochiile?

Rochia este articolul vestimentar pe care femeile stiu sa il foloseasca indiferent de context. Versatilitatea oferita, numarul mare de modele si tipuri de rochii elegante, flexibilitatea oferita in timpul miscarii, toate acestea transforma rochia intr-un must have din orice garderoba.

Nu e suficient insa sa stii cum sa porti o rochie si cum sa o pui in valoare, trebuie sa stii si cum sa o alegi. Ca o regula generala, rochiile se aleg in functie de inaltime, statura si de forma corpului. De pilda, daca avem un corp sub formade para, cu solduri, coapse si fese proeminente vom alege rochiile drepte, in culori neutre, cu maneci cu volum, volanase in partea superioara.

Un corp de tip oval cere rochii elegante cu decolteuri in forma de V, rochii drepte, cu detalii care stralucesc in partea superioara, in vreme ce un corp in forma de con merge de minune cu o rochie in forma de A, fara decolteu accentuat, dar cu volanase.

Corpurile tip clepsidra se armonizeaza perfect cu rochiile croite pe corp, conformatiile atletice sunt facute pentru rochiile retro care amintesc de anii ’20. Rochiile scurte sau pana la genunchi se potrivesc si ele la corpurile clepsidra.

Minionele aleg cu siguranta rochiile croite pe corp, dar si decolteul in forma de V, dungile verticale, rochii pana la genunchi sau lungi, pana la pamant. In fine, femeile inalte vor alege rochiile lungi, dar care se opresc totusi la glezne. Decolteurile rotunde si imprimeurile mari, de efect vin in completarea acestei alegeri. Alte criterii importante cand alegi rochii sunt legate de posibilitatea accesorizarii, de reflectarea personalitatii.

Rochia e purtata la diverse evenimente, asa ca trebuie sa te puna in valoare cat mai bine si sa reflecte feminitatea, eleganta in cea mai spectaculoasa maniera. Alegem rochiile si in functie de evenimentele la care mergem, de perioada din zi cand trebuie sa fim prezente acolo, dar si in functie de ceea ce ne place, de gusturi.