Cum îi puteţi demasca pe falşii inspectori OPC

În atenţia proprietarilor de magazine!

La începutul lunii august, o acțiune de amploare s-a lăsat cu reținerea a șase persoane prinse în flagrant în timp ce se dădeau inspectori de la Protecţia Consumatorilor şi îi şantajau pe proprietarii unor magazine. Trei femei și trei bărbați care utilizau legitimații ale unor asociații cu denumiri apropiate de cea a autorității OPC și ștampile false pretindeau că efectuează controale și plecau cu diferite bunuri sau chiar sume de bani, chipurile ca să închidă ochii la neregulile descoperite.

Inspectorii OPC îi avertizează pe proprietarii de magazine şi vânzătorii acestora să fie atenți cu persoanele care pretind că sunt inspectori ai OPC și să le solicite acestora ordinul de serviciu în baza căruia se efectuează controlul.

CITEŞTE ŞI ... Revoltă printre şoferi! Maşina de poliţie - subiect de scandal la Mărăcineni!

De asemenea, dacă li se refuză această solicitare, atunci agenții economici sunt sfătuiţi să anunțe imediat autoritățile.

În Argeș, de-a lungul timpului, au fost înregistrate mai multe incidente de acest gen în urma cărora polițiștii au identificat persoane care se dădeau drept inspectori ai OPC, deși aceștia nu erau nimic mai mult decât reprezentanți ai unor organizații sau asociații de protecție a consumatorului, neavând însă calitatea unui organ de control.

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta