Cum facem o tocăniță de pui delicioasă?

Pentru a prepara o tocanita de pui gustoasa, trebuie sa tineti cont de anumite lucruri, astfel incat tocanita de pui sa iasa delicioasa.Aceasta mancare este una traditionala taraneasca, ea fiind buna pentru orice sezon, fiind apreciata pentru gustul sau deosebit. Modul de preparare nu este unul complicat, de aceea oricine va putea sa o prepare.

 

 

Cum se prepara?


In primul rand va trebui sa taiati un piept de pui cu os, dar si piele, in 4-6 bucati. Tocati marunt o ceapa rosie si taiati si un ardei gras in bucati mici. Va mai trebui sa tocati si o legatura de patrunjel, dar si una de marar. 
Puneti o lingurita de ulei incins intr-o tigaie inalta, iar dupa ce uleiul se incalzeste, adaugati si bucatile de pui. Lasati puiul sa capete o nuanta aurie in tigaie si apoi intoarceti-l pe celelalte parti. In final, va trebui sa mai adaugati ceapa si ardeiul gras si astfel ati obtinut o mancare delicioasa. 
Puteti completa cu sare, piper, dar si o lingurita de cimbru, totul fiind lasat sa fiarba sub capac pentru 15 minute. In final, dupa ce ati stins focul, puteti adauga mararul si patrunjelul, astfel incat sa obtineti o aroma mai savuroasa.

 

 

 

Alte sfaturi


Daca doriti sa va bucurati de o tocanita de pui cu un gust mai dulce, puteti pune suc de rosii sau rosii tocate, in loc de lingura de bulion. Puteti adapta reteta, in functie de preferintele voastre, de aceea puteti adauga cartofi sau alte legume sau o puteti savura simpla. 
Usturoiul pisat poate fi folosit ca garnitura. De asemenea, acest preparat mai poate fi consumat alaturi de branza, ardei iute sau chiar alaturi de o mamaliga simpla. Daca este sa vorbim despre un preparat oltenesc, atunci va trebui sa adaugati o ceapa taiata in fasii si in cantitati duble.
In cazul in care doriti mai multa tocanita, acest lucru este posibil, folosind o cantitate mai mare de pui. Daca doriti sa va asigurati de faptul ca ardeiul si ceapa sunt facute, puteti scoate puiul. 
Dupa ce l-ati scos, puteti lasa cele doua legume mai mult, astfel incat ceapa sa devina sticloasa. Tocanita trebuie fiarta la foc mic. Sosul va scadea pe durata procesului de fierbere si se va ingrosa in acelasi timp, se va obtine astfel o tocanita de pui gustoasa si foarte bine facuta. Tocanita se prepara foarte usor, iar servita calda o veti aprecia foarte mult.