Cum au ajuns patru copii din familii bune să vândă droguri în stradă

Mărturia unuia dintre părinţi: „Nu m-am aşteptat nicio clipă la asta! Este un elev de nota 10 şi nu venea niciodată după ora 8 seara”

----------------------------------------------------------------


Miercuri, 10 februarie, pe la prânz, se bloca circulaţia în zona Şcolii Populare de Arte, chiar în centrul Piteştiului. Motivul: o maşină cu cinci tineri, cu un comportament suspect, era oprită şi percheziţionată. Aceştia au fost blocaţi de un echipaj al Poliţiei Locale, după ce au aruncat un rucsac pe geamul autoturismului şi au plecat rapid. Ulterior au intrat pe fir polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT - S.T. Pitești. Aceştia au găsit 83 de pastile de ecstasy şi 5 grame de marijuana, pe care tinerii au încercat să le arunce din maşină. Dintre cei cinci, trei au fost reţinuţi în aceeaşi zi şi după 24 de ore unul a primit arest la domiciliu, conform deciziei Tribunalului Argeş, iar în cazul celorlalţi s-a dispus control judiciar. Ulterior a ieşit la iveală faptul că în această gaşcă erau copii din familii bune, cu posibilităţi şi educaţie aleasă, părinţii fiind şocaţi să îi vadă reţinuţi de Poliţie.  

 

CITEȘTE ȘI  ... În loc să stea în carantină, l-au prins jandarmii la păcănele!


 Inspectorul Moisescu - devastat: „Mediul din oraşul a dus la această situaţie!”


Cel care a primit arest la domiciliu, Armand Moisescu, devenit major în această vară, este un copil de nota 10, olimpic, cu o conduită şcolară fără incidente. Provine dintr-o familie de dascăli, tatăl, mama şi bunicul său fiind profesori. Tatăl lui Armand, Marius Moisescu, este inspector şcolar pe Management Educaţional, şi cunoscut profesor de istorie din Curtea de Argeş. Vestea că fiul său este acuzat de trafic de droguri l-a distrus psihic, colegii din IȘJ Argeş mărturisind că este dărâmat. Sfâşiat de durere şi dezamăgire, acesta a acceptat cu greu să ne povestească ce se întâmplă cu fiul său, mărturisind că nu a dat vreodată ceva de bănuit acasă.


„Eu l-am educat cum trebuie! Este elev de nota 10! Un băiat care nu venea după ora 8 seara acasă. Nu pot să îl păzesc 24 de ore din 24. Pentru mine a fost un şoc! Mediul din oraşul ăsta consider că a dus la această situaţie. Nu ştiţi ce se întâmplă aici în oraş?! Vreţi să spuneţi că Poliţia nu ştie?! Nimeni nu m-a sunat niciodată, nimeni nu mi-a spus nimic. Dar... ştiţi că întotdeauna trebuie să vină alţii să descopere ce ştiau toţi. Eu întotdeauna i-am spus, şi lui, şi elevilor mei, că dacă e vorba de aşa ceva (n.r. - nici nu a putut să pomenească cuvântul droguri) două şanse au: ori în mormânt, ori la puşcărie! Asta este realitatea! Nici nu aveam cum să îl bănuiesc de ceva, pentru că nu am avut niciodată probleme cu el. E un copil cuminte, de bun-simţ... Eu mereu am discutat cu el deschis, i-am spus, l-am învăţat să nu facă aşa ceva... Nu a venit niciodată acasă cu aşa ceva, nu mi-a spus nimic, poate şi pentru că ştia că eu sunt mai dur şi nu tolerez! Vă daţi seama ce şoc am avut?! Nu mai dorm de când s-a întâmplat asta, cred că în trei zile am adunat doar câteva ore de somn. Dar, normal că anturajul... Eu l-am mai controlat, l-am urmărit, dar era cu colegi de-ai lui, cu copii ca lumea, dar...”, ne-a mărturisit inspectorul Marius Moisescu, cu amărăciune în glas.

Fiul său a primit arest la domiciliu pentru 30 de zile, însă i s-a oferit posibilitatea să meargă la şcoală, tocmai pentru că are rezultate excepţionale, după cum a mai adăugat tatăl său. 

 

CITEȘTE ȘI ... Furt din curtea vecinului. Au plecat cu aparatură electrotehnică de 3000 de lei

 

 Copii de directori, oameni de afaceri şi angajaţi MApN


De cele mai multe ori, în asemenea evenimente găsim tineri din familii cu probleme, din medii defavorizate, însă această situaţie relevă faptul că şi copiii educaţi, cu conduită şcolară excepţională pot călca strâmb, iar rezultatele la învăţătură pot disimula, în faţa părinţilor, ceea ce fac ei în realitate, aceştia trezindu-se în faţa faptului împlinit, când nu mai pot face nimic. Armand Moisescu nu este singurul copil de familie bună pe care îl regăsim în această gaşcă prinsă săptămâna trecută de ofiţerii de la Crimă Organizată. Fiica lui Georgian Mitrofan, directorul de la Hidroelectrica, Sucursala Curtea de Argeş, Alexandra-Georgiana Mitrofan, de doar 19 ani, a fost şi ea în maşina respectivă. Aceasta nu a fost reţinută, fiind acuzată doar de consum. Alexandra - sau Ceapă, cum îşi afişează porecla pe Facebook - a fost colegă cu Armand Moisescu şi chiar vecină, fiind prieteni vechi. După cum se vede, şi aceasta provine dintr-o familie de seamă din Curtea de Argeş, care are şi posibilităţi materiale, şi resurse educaţionale. 

CITEȘTE ȘI  ... Când se vaccinează prefectul? Și cu ce vaccin!


De asemenea, alături de cei doi, printre inculpaţi mai găsim fiul unui om de afaceri din Piteşti, deţinătorul unei firme de transport. Şi acesta, Cătălin S., era un elev cu rezultate bune şi, culmea, se pregătea pentru admiterea la Academia de Poliţie. Acum vede lucrurile din perspectiva inculpatului, în loc să fie de partea legii, aşa cum îşi propusese. Incidentul acesta cu siguranţă i-a ruinat orice speranţă de a mai intra în Poliţie. Cel de-al treilea, cel în vârstă de 31 de ani, este din Curtea de Argeş şi este băiatul unui maior din cadrul MApN. Iată că s-au adunat numai copii de familie bună. Deşi este o tragedie pentru familiile implicate, ar fi bine ca ceilalţi părinţi să tragă învăţămintele care se cuvin din acest eveniment nefericit, pentru că oricine se poate regăsi, la un moment dat, în această situaţie.  

 

CITEȘTE ȘI  ... Bar lângă școală, amendat. Clienții fumau în interior


 Gruparea vindea ecstasy prin barurile din Curtea de Argeş


Conform informaţiilor noastre, gruparea capturată miercuri desfăşura activităţi infracţionale de circa doi ani. Membrii acesteia s-ar fi ocupat cu consumul şi vânzarea de substanţe psihotrope prin barurile din Curtea de Argeş. 

 

CITEȘTE ȘI ... Examinatorii de la proba de traseu pentru permis - acuzaţi de comportament neprofesionist

 

 Captură de stupefiante în valoare de 50.000 de euro


Tot săptămâna trecută a mai fost reţinut un bărbat, care încerca să vândă amfetamină. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Pitești, au depistat în flagrant delict un bărbat de 40 de ani, din Bucureşti, bănuit de trafic de droguri de mare risc. În urma percheziţiilor la trei imobile utilizate de respectivul individ, au fost descoperite şi ridicate cantităţi semnificative de substanţe psihotrope interzise (850 g amfetamină, 200 g de cannabis, aproximativ 1000 g de ciuperci halucinogene, 15 comprimate ecstasy, 5 timbre LSD, 5 g haşiş, 60 g ketamină, 150 g de substanţă pulverulentă/cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, 15 kituri cu miceliu, destinate creşterii ciupercilor halucinogene deja însămânţate), precum şi mai multe ustensile folosite la prelucrarea şi consumul drogurilor, plus alte obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie. Valoarea de comercializare a substanţelor cu efect psihoactiv descoperite în urma percheziţiilor este aproximativ 50.000 de euro, se arată în comunicatul DIICOT. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Sursa: Saptamanalul ancheta