Cum alegi mașina de spălat vase industrială?

Numărul de feluri de mâncare utilizate de către fiecare client și de câte ori se schimbă farfuriile într-o zi sunt radical diferite, atunci când analizezi meniurile obișnuite, comparativ cu meniurile de lux.
 
În cazul în care restaurantul tău este un restaurant de top, atunci numărul de mese va fi mai mic, dar cu toate acestea numărul de feluri de mâncare și implicit vasele și tacâmurile diverse per client va fi mai mare.
 
Restaurantele cu servire rapidă, inclusiv cantine, pe de altă parte, au mai multe rânduri de clienți pe zi, dar folosesc mai puține feluri de mâncare și feluri de veselă per consumator. 

 

 


Iată câteva criterii de luat în seamă la alegerea mașinii de spălat veselă pentru unitățile HoReCa: 

 


Orele de vârf 


Asigură-te că mașina spălat vase industrială, de capacitate mare, pe care o deții poate rezolva problema vaselor cât mai rapid. Blocajul cauzat de lipsa vaselor și tacâmurilor curate în timpul orelor de vârf poate provoca multe dureri de cap personalului, așa că asigură-te că îți faci timp pentru a alege echipamentul potrivit pentru a nu avea parte de sincope din acest punct de vedere, nici măcar în cele mai aglomerate zile. 

 


Gândește în perspectiva afacerii tale HoReCa 


Când alegi mașina de spălat vase industrială adăugă aproximativ 10 - 20% capacitate suplimentară, pentru a ține cont de creșterea afacerii pe durata de viață a mașinii de spălat vase. În medie, aceste mașini de vase au o durată de viață de 5 - 10 ani, dacă sunt întreținute corespunzător. Cu siguranță preconizezi că business-ul tău va crește semnificativ în decurs de 5 sau 10 ani, nu-i așa? 

 


Dimensiunile mașinii de spălat vase industriale 


Spațiul de amplasare al echipamentului de spălat vase este extrem de important în multe operațiuni de catering, așa că asigură-te că iei în considerare spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru mașina de spălat vase. Dimensiunile mașinii de obicei sunt suficient de compacte, dar când ne referim la niște modele de mașini de vase mai mari, spațiul fizic este un aspect crucial.
 


Meniurile oferite clienților 


Asigură-te la achiziția mașinii de spălat vase profesionale că ții cont de orice fel de mâncare din bucătărie, nu doar din sala de mese. Oalele și tigăile nespălate pot însemna un adevărat dezastru pentru orarul zilnic de activități. Trebuie ca mașina de spălat vase să poată face față atât vaselor utilizate de consumatorii, precum și acelor vase murdare rezultate din activitatea angajaților din bucătărie, desfășurată pentru pregătirea meniurilor. 

 


Instalarea și utilizarea mașinii de spălat vase industriale 


În general, este indicat să se urmeze instrucțiunile producătorului de mașini de spălat vase referitoare la instalare.
 
Trebuie să se acorde o atenție deosebită temperaturii apei utilizate, ritmicitatea spălărilor veselei etc.
 
Atenție la conexiunea electrică, la conexiunea de apă și nu în ultimul rând la canalul de scurgere. Asigură-te că priza pe care o ai în unitate are suficientă tensiune.
 
Apa curentă trebuie să aibă o presiune suficientă. Dacă din anumite motive nu o ai, atunci va trebui să instalezi obligatoriu și o pompă de presiune pentru mașina de spălat vase industrială.
 
Nu este un lucru opțional. Va trebui să faci acest lucru, deoarece dacă nu ai minimul de presiune recomandat de către producător, mașina de spălat vase nu va putea curăța sau clăti în mod corect vesela.
 
Scurgerea este de asemenea foarte importantă. Asigură-te că aceasta este sub nivelul mașinii de spălat vase profesionale. În caz contrar, optează pentru o instalație de pompare către scurgere care are un diametru minim de 4,5 cm.
 
Dacă ai deja aceste trei lucruri clare (conexiune electrică, apa la presiunea potrivită și un sistem de scurgere bun) totul este în ordine. Poți fii liniștit. 

 


Fazele de funcționare ale mașinilor de spălat vase industriale 


- preîncălzirea apei;
- spălare
- uscare / lustruire .
 
Prima fază durează aproximativ 15-20 de minute. Este etapa în care mașina se va pregăti pentru spălare și va încălzi apa (dacă nu are din start temperatura optimă de lucru).
 
Faza a doua se referă la spălarea propriu-zisă a veselei, în care apa cu presiunea și temperatura necesară, alături de detergentul potrivit, vor face vasele impecabile în circa 3 minute. Aici putem include și clătirea, în care apa și agentul de clătire la o temperatură ceva mai ridicată vor definitiva operațiunea de igienizare a vaselor.
 
Foarte repede, se va putea apoi goli mașina de spălat vase industrială și personalul restaurantului va avea toate vasele impecabile și gata de utilizare din nou.
 
După uscare ele sunt din nou bune de utilizat.
 
Găsești mașini de spălat veselă profesionale la TC Romania Crown Cool. Comandă de acolo modelul de echipament de care ai nevoie!