Cum alegi compresorul potrivit pentru proiectele tale

Fie că ai un atelier auto mai mare sau mai mic, fie că eşti doar „meşterul casei”, un compresor este un echipament indispensabil. Dacă îţi doreşti unul, dar nu ştii care se pliază pe activitatea pe care o desfăşori, specialiştii de lascule.ro îţi pot veni în ajutor. Trebuie doar să le spui ce ai în plan şi ei îţi pot indica ce tip de compresor se pliază pe nevoile tale, ce scule pneumatice sunt compatibile, de ce accesorii ai nevoie. 

Compresoarele sunt de uz casnic, profesional şi industrial. Dacă îl foloseşti ocazional, ca să vopseşti un gard, de exemplu, să umfli roţi, atunci ai nevoie de un compresor mai mic, de obicei portabil. Însă, dacă ai un atelier auto, intri în categoria sculelor profesionale, pentru că ai nevoie de un debit de aer şi o presiune mai mare, astfel încât fluxul să fie constant. 

Când alegi un compresor, trebuie să ţii cont de două caracteristici principale: debitul de aer necesar şi presiunea pe care trebuie să o scoată. Pentru uz casnic sau ateliere foarte mici, în care utilizarea cmpresoarelor este ocazională, specialiştii lascule.ro recomandă compresoarele cu butelii de 20 – 25 litri şi presiune de 8 – 10 bar. 

În cazul service-urilor, unde compresoarele sunt frecvent folosite, se recomandă echipamente cu butelii de peste 100 litri şi până la 500 litri, cu presiuni cuprinse între 8 şi 13 bar. 

Scule pneumatice -  o soluţie mai eficientă şi mai economică

Compresoarele sunt utilizate şi pentru acţionarea sculelor pneumatice. Instalaţiile de aer sunt preferate în zonele de producţie, gen service auto, vopsitorii sau prelucrarea lemnului, deoarece costurile de utilizare sunt mai mici, iar echipamentele sunt mai fiabile, având o durată de viaţă mai lungă. Compresoarele sunt frecvent utilizate pentru alimentarea uneltelor pneumatice, care, spre deosebire de omoloagele lor electrice, sunt mai uşoare şi nu se supraîncălzesc în caz de folosire îndelungată. 

La capitolul echipamente pneumatice enumerăm: polizoare, fierăstrău pendular, pistoale pentru înşurubat, folosite la roţile auto, pistoale de bătut cuie, clichet, maşini de găurit, biax, şlefuitor orbital, pistol po-nit, manometru pentru verificat presiunea din roată.
 
Atât pe site-ul lascule.ro, cât şi în magazinul fizic din Mărăcineni, puteţi găsi toate echipamentele şi accesoriile necesare pentru realizarea unei instalaţii cu aer comprimat, de la compresor, până la regulatorul de presiune, cât şi uneltele pneumatice adecvate. De asemenea, veţi beneficia şi de toate sfaturile ce vă vor ghida spre alegerea echipamentelor adecvate activităţii pe care o desfăşuraţi. În plus, trebuie să ştiţi că aveţi şi posibilitatea de a achiziţiona produsele în rate, însă mai multe detalii aflaţi din magazin. 

www.lascule.ro
Ne găsiţi şi pe Calea Câmpulung, nr. 647, Mărăcineni, Argeş, România
Tel. 0740.00.33.44