Cum alegem colivia pentru pasarea noastra de companie?

Multa lume prefera sa aiba la casa sau in apartament, pe langa un caine sau o pisica, si o pasare, canar, papagal, perus. Trilurile linistitoare ale pasarilor de colivie si penajul deosebit, simplitatea ingrijirii si intretinerii locului in care stau, comportamentul lor pasnic, toate acestea sunt avantaje ale detinerii unei pasari. 

Colivia in care stau pasarile cat e ziua de lunga trebuie sa fie cat mai confortabila si mai relaxanta pentru micutele pasari, trebuie sa le ofere siguranta si tot ce au nevoie ca sa se miste in voie cand doresc. 

Alegerea unei colivii dintr-un petshop online poate fi destul de dificila tinand cont ca exista deja zeci de modele de colivii si au diverse accesorii functii deosebite. Iata in continuare cateva idei utile cand vreti sa achizitionati o colivie pentru pasarea dvs. 

O alegere usoara se poate face daca va ganditi la locul unde va fi amplasata colivia, cat mai departe de ferestre si de rafturi. Ca sa va fie mai usor puteti masura dimensiunile coliviei dorite si puteti masura si zona unde ati dori sa o amplasati. 

Alt lucru de care trebuie sa tineti cont cand luati o colivie de la un petshop online este dimensiunea ei. E important ca pasarea de companie sa poata sa se miste in voie, sa poata sa isi desfaca penele si sa socializeze cu un partener, daca are. 

Coliviile prea mici pot sa determine comportamente neobisnuite ale pasarilor, tipete, agitatie prea mare, lovituri, zgomote. Tot legat de dimensiune tine si distanta dintre barele coliviei. Ideea este ca pasarea sa nu intre si sa ramana blocata intre bare, pentru ca de multe ori ea poate dori sa evadeze. 

Mai conteaza si stilul, care neaparat trebuie sa fie unul in colturi, colivia nu trebuie sa fie rotunda pentru ca afecteaza psihicul pasarilor. Coliviile disponibile online la preturi bune se pot pune pe divers stative, se pot atarna, totul pentru ca pasarea sa aiba un confort cat mai bun. 

Materialele din care e facuta colivia vor fi importante, ele trebuie sa fie rezistente si solide, colivia nu trebuie sa aiba muchii ascutite, elemente care ar putea face rau pasarii din interior. E foarte important ca o colivie sa aiba si tavite detasabile pentru o curatare completa, usor de igienizat ori de cate ori e nevoie. Hranitoarele, adapatorul, betele protejate pentru a nu rani membrele pasarilor, jucariile speciale trebuie sa existe si sa fie de cea mai buna calitate la coliviile disponibile online.