Cum a stricat Gentea trei curți! 205 mp de pavele urmau sa fie

Pe 26 octombrie s-a dat startul proiectului de reabilitare a unuia dintre cele două bulevarde principale ale Piteştiului, I.C. Brătianu. Timp de şase luni se vor derula lucrări pe porţiunea cuprinsă între str. Maternităţii şi str. Târgu din Vale. Printre primele etape demarate a fost desfacerea pavelelor de pe trotuare, pavele care arată încă destul de bine. Conform documentaţiei lucrării, pentru a face loc lucrărilor de reabilitare, se desfac 485 mp de pavele, din care se reutilizează pentru amenajarea căii pietonale 280 mp. Ce se întâmplă cu restul? 

CITEȘTE ȘI ... De teamă să nu le spargă copiii - Sute de tablete şcolare au fost refuzate de părinţi!


Conform informaţiilor noastre, cei 205 mp de pavele rămase ar fi fost sortite distrugerii, cel puţin oficial, deşi erau în stare bună. Bineînţeles că această... „distrugere” trecută pe hârtie ar fi putut însemna remontarea lor în vreo două-trei curţi private - zicem noi, nu că am băga mâna în foc, dar nici nu putem să nu ne gândim la asta. Se pare că o asemenea informaţie ar fi ajuns şi la urechile lui Cristian Gentea, primarul ales pe 27 septembrie, ce va prelua mandatul de la Cornel Ionică, şi a acţionat rapid, găsindu-le o utilitate pavelelor rămase. Întâmplarea reflectă un mod de lucru pe care Cristian Gentea l-a aflat la început de mandat şi l-a înăbuşit în faşă. L-am şi întrebat ce se va întâmpla cu pavelele recuperate de pe I.C. Brătianu. 


„Am văzut că s-a demarat lucrarea de modernizare pe I.C. Brătianu şi am observat că pavelele scoase de muncitori sunt în stare foarte bună. Am solicitat ca pavelele să fie strânse şi predate pe proces verbal la ADP şi mi-am propus să le fac o bucurie de sărbători celor din Colonie. Mi-am propus ca din pavelele rămase să le amenajăm o cale de acces spre Biserică. E un lăcaş nou, ridicat din donaţii şi nu au nici măcar un drum acolo. Este o zonă uitată a Piteştiului. Nu au drum, iar pe ploile astea e groaznic ce mocirlă se face. Eu privesc zona asta ca pe oricare alt cartier al Piteştiului. Colonia este situată în vecinătatea centurii şi a fost un cartier de muncitori. Sunt 144 de familii, foarte gospodari, şi nu au de niciunele la capitolul utilităţi. Nu au apă, canalizare, gaze, au probleme şi cu reţeua electrică, iar eu consider că trebuie să facem ceva şi pentru ei, că sunt tot parte a Piteştiului.”, ne-a declarat Cristian Gentea. 


Întrebat dacă ştia că vor fi distruse, acesta a oferit un răspuns diplomat: „Nu ştiu dacă se dorea distrugerea. Erau în stare bună şi am considerat că trebuie valorificate, iar după ce am discutat cu ei, cei de la ADP au adus paleţi şi le colectează.”. 
Proiectul „Reabilitare Bd. I.C. Brătianu-Str. Maior Gh. Șonțu, între str. Maternității și str. Târgu din Vale” va fi derulat de către SC Comesad Drumuri SRL, valoarea contractului fiind de 2.954.435,31 lei inclusiv TVA, iar durată de execuție de 6 luni.