Cum a salvat Anca Baciu in extremis o finanţare de 41 milioane lei pentru reţeaua de gaze din Corbi

Final fericit în scandalul iscat în sânul administraţiei locale a comunei Corbi pe marginea unui proiect extrem de important pentru comunitatea locală.

În şedinţa de miercuri, 25 noiembrie, proiectul de introducere a gazelor în comună, iniţiat de fostul primar Virgil Baciu şi continuat de actualul primar Anca Baciu, a fost pur şi simplu blocat, după ce o parte dintre consilierii locali, aflaţi în opoziţie cu actuala conducere a primăriei, au refuzat să voteze.

Pentru acest proiect, peste 1600 de cetăţeni ai comunei au depus cereri, iar în şedinţa de Consiliu Local de miercurea trecută ar fi trebuit aprobate două proiecte de hotărâri necesare continuării demersurilor pentru obţinerea finanţării: pe de o parte, un proiect privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi, pe de altă parte, un altul privind aprobarea cuprinderii în bugetul local, începând cu anul 2021, a sumelor necesare finanţării investiţiei publice, ce va beneficia de finanţare nerambursabilă de 41 milioane lei.


Aşadar, cele 1600 de cereri şi cele 41 milioane lei pe care îi poate obţine comuna nu par să fi fost argumente suficiente pentru unii consilieri de la Corbi.

„Riscăm să pierdem acest proiect din cauza unor orgolii politice” - a atras atenţia, în mod public, primăriţa Anca Baciu, explicând că orice zi de întârziere poate lăsa comuna Corbi fără finanţarea de 41 milioane lei.

Reacţiile cetăţenilor nu au încetat să apară, aceştia fiind de-a dreptul consternaţi că tocmai cei care ar trebui să le susţină interesele în realitate le blochează. La presiunea opiniei publice, consilierii PSD şi Pro România ai comunei Corbi au decis să lase la o parte orgoliile politice în favoarea interesului cetăţenilor şi, chiar a doua zi, în cadrul unei şedinţe extraordinare convocate de primăriţă, proiectele de hotărâre ce nu fuseseră aprobate în şedinţa de miercuri au fost readuse în dezbatere şi de această dată au fost şi aprobate.

„Hotărârile adoptate în şedinţa extraordinară din data de 26.11.2020 au fost redactate, semnate și transmise pentru controlul legalității la Instituția Prefectului. Le mulţumim cetăţenilor comunei Corbi pentru mobilizarea şi susţinerea noastră prin comentariile pe care le-au postat pe pagina de facebook „Primăria Corbi”! Se pare că aţi fost foarte convingători!” - au postat reprezentanţii Primăriei Corbi pe pagina de socializare a instituţiei.