„Cultură și Credință în Societatea Contemporană” - proiect marca Marius Andeescu

„Cultură și Credință în Societatea Contemporană” se numește noul proiect cultural-educativ, inițiat și organizat la Centrul Cultural Pitești, de conf.univ.dr. Marius Andreescu.

 Născut la Pitești, absolvent al Facultății de Drept Economic Administrativ, din cadrul Universității Sibiu Lucian Blaga, al Facultății de Drept din cadrul Universității București, a urmat studii postuniversitare în Drept Constituțional, are titlul de doctor în Drept, obținut în anul 2007, a făcut specializări postuniversitare la Universitatea Cambridge în anul 2001. A efectuat o vizită de studiu la Curtea de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg și este absolvent al unor programe de specializare organizate de Ministerul Justiției în colaborare cu foruri internaționale. În prezent, este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Economice și Drept din cadrul Universității Pitești. Este autor a 12 monografii și 18 cursuri universitare(în colaborare cu alți colegi) și a publicat numeroase articole și studii de specialitate pe teme de drept, filosofie, teologie. Printre monografiile de suflet ale autorului se numără: „Principiul Proporționalității în Dreptul Constituțional, Filosofie, Dreptate și Credință” și „Să Fii în Lume și Întotdeauna Mai Presus de Lume”. A obținut distincții și premii, cele mai importante pentru Marius Andreescu fiind Ordinul pentru Merit în Grad de Ofițer, conferit de președintele României în anul 2000, și Diploma de Excelență cu titlul de Fiu al Argeșului. Prima ediție a proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, inițiat de Marius Andreescu, la Centrul Cultural Pitești, se va desfășura miercuri, 18 septembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții și va avea tema „Bazele și specificul culturii contemporane”.

 

 

 

 

Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 16-19 septembrie și alte evenimente cultural-educative:


Luni, 16 septembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, prelegerea cu tema „Exilul pașoptist ca experiență și memorie. Note pe marginea corespondenței generalului Gheorghe Magheru”, susținută de dr. Nicolae Mihai, de la Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S.Nicolăescu-Plopșor”, Academia Română, Filiala Craiova, eveniment care se înscrie în proiectul cultural-educativ „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. Marin Toma;


Marți, 17 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, dezbaterea interactivă, cu tema „Non-discriminarea”, care se înscrie în proiectul cultural-educativ, sub genericul „Și noi avem drepturi”, desfășurat în colaborare cu Organizația „Salvați Copiii” Filiala Argeș, coordonator promotorul cultural Alexandra Grigorescu;


Joi, 19 septembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, dezbaterea interactivă, cu tema „Copii și părinți împreună cu provocările perioadei 0-6 ani”, susținută de psihologul Natalia Drăgoescu, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul „Personalitatea de la A la Z”, inițiat și coordonat de psihologul-clinician Camelia Dragomirescu.