Cu sau fără pandemie, avem mult de muncă în 2021

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Cătălin Andrei
Varsta: 41 de ani
Ocupație: antreprenor
Studii (universitare): Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea București
Pasiuni: pescuit, vânătoare, munte, istoria războiul rece.

----------------------------------------------------------------

Cătălin Andrei îmbină managementul în sistemul privat cu activitatea politică asumată la nivelul PNL Argeș, cu accent pe susținerea relației dintre partid și mediul de afaceri. Crede că cea mai mare provocare a noii generații de antreprenori, de specialiști, de funcționari cu școală este să fie lăsată să își facă treaba și să fie luată în seamă.

„Acesta este cel mai important examen: să reușești ca tânăr și să răzbați prin hățișul de relații și cunoștințe, de mentalități precum «lasă că noi știm mai bine» și să îți dovedești competența. Poate cel mai sinuos traseu este în politică, unde metehnele sunt vechi și unde este destul de greu pentru un tânăr să ajungă în vârf. Dacă vrem politică bazată pe meritocrație, haideți să le facem loc și celor care au know-how în domeniile lor și pot avea un aport bun de cunoștințe și o pregătire pe măsură!” La capitolul avantajelor acestei generații, nu enumeră tinerețea în sine, ci upgradarea ei la timpurile noi, energia specifică și o capacitate de muncă mai mare. „Fac parte din generația care s-a dezvoltat în perioada gri a anilor ՚90, când valorile societății, modelele și idealurile nu erau foarte bine conturate. Cred că tocmai faptul că am fost generația care a făcut saltul de la Windows ՚95 la tehnologia smart ne-a ajutat să ne adaptăm foarte ușor unei societăți aflate în continuă reinventare. Avantaje: suntem dornici, inteligenți, avem energia și forța să schimbăm lucrurile. O spun realist, nicidecum idealist.”

 

„Din punct de vedere istoric, am fost marcat de Revoluție, de Mineriade, de trecerea României în sfera de influență euro-atlantică și, acum, de pandemia COVID. Aceasta ne-a arătat cât de fragili suntem, economic și social. Un virus microscopic a reușit să dea peste cap tot sistemul de valori și să schimbe confortul cotidian.” – este modul în care tânărul antreprenor și politician conturează vremurile pe care le traversăm.

 

„Vom trece peste această perioadă treptat, virusul va fi trecut în panoplia maladiilor secolului, ne vom proteja mai mult și se vor regândi relațiile dintre indivizi.“

Legat de planurile anului 2021, domnia sa se raportează la activitatea politică în cadrul căreia vrea să dezvolte în continuare proiectul Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali din Argeș, un proiect la care a primit un feed-back pozitiv din partea antreprenorilor dornici să dezvolte o punte de comunicare între mediul de business și cel politic.

„Traseul e bun, perspectiva de comunicare a prins foarte bine, deci, cu sau fără pandemie, avem mult de muncă în 2021.“