CTP - reacţie dură pe FERMA SCLAVILOR: Mai rea decât răul e complicitatea colectivă!

 

 

Cristian Tudor Popescu reacţionează cu duritate faţă de reprezentanţii din administraţie si comunitatea din Berevoeşti, in cazul Ferma Sclavilor, care a uimit si a îngrozit o lume întreagă:

"Zeci de tineri și copii săraci, părăsiți, handicapați fizic sau psihic, luați de pe stradă și din casele lor, ținuți în cuști și în lanțuri, puși la muncă silnică de stăpânii de sclavi ani în șir.

Unde s-a întâmplat asta? În Brazilia, în Nigeria, în Somalia, în teritoriile Statului Islamic?

În județul Argeș, România. Într-o țară membră UE și NATO, cu scut antirachetă, cu președinte, Guvern, Parlament, Poliție și Jandarmerie, cu nenumărate ONG-uri apărătoare ale drepturilor omului. Și, mai ales, într-o țară locuită de oameni.

Vreme de 8 ani de zile, nicio autoritate din Argeș nu a reacționat în niciun fel la acest sclavaj de Ev Mediu. Vreme de 8 ani de zile, niciun om din zona Berevoești nu a denunțat atrocitățile, deși era imposibil ca aceste sechestrări și exploatări de persoane să nu fie cunoscute de săteni, de toți sătenii. De ce?

Pentru că acești homo argesensis europaeus îi consideră sincer pe argeșenii amărâți, fără căpătâi, pe care nu-i revendică nimeni, care nu lipsesc nimănui, făpturi subumane, unelte bipede vrac, un soi de consumabile. De care cum să-ți pese dacă nu e vorba de tine și ai tăi?

CITESTE SI ...Doi morţi în FERMA SCLAVILOR! Vezi lista neagra a torturilor 

 


Cu siguranță, mulți dintre locuitorii Berevoeștilor merg des la biserică și ascultă acolo cum trebuie să ne iubim aproapele...

În țara noastră europeană, în care penalii sunt votați la primării și criminalii chinuie liniștiți copii, mai rea decât răul e complicitatea colectivă. Lașitatea și nepăsarea, singurele lucruri pe care comunismul a reușit a ne învăța să le facem cu adevărat în comun."

Sursa: http://republica.ro

CITIŢI ŞI... Presa internațională – șocată de cazul FERMA SCLAVILOR

⇒ CRJ acuză statul român! Centrul de Resurse Juridice susține că instituţiile nu au acționat pentru protejarea victimelor traficului de persoane și de minori.

Într-un comunicat de presă, CRJ (Centrul de Resurse Juridice) solicită autorităților să se ia măsuri de protecție a victimelor grupării de la Berevoiești: "În urma acțiunii DIICOT din data de 13 iulie ce viza destructurarea mai multor grupări infracționale specializate în trafic de persoane și trafic de minori, CRJ solicită autorităților implicate — Poliția Română, DIICOT, DGASPC, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane — luarea măsurilor de protecție a victimelor, minori și adulți, aflați într-o poziție de vulnerabilitate extremă".

Totodată, CRJ susține că statul nu a acționat pentru protejarea victimelor: "Este reală știrea cum că DIICOT cercetează acest caz de patru ani, timp în care știa de răpirea, sechestrarea și abuzarea mai multor persoane vulnerabile? Și dacă este așa de ce nu a intervenit mai devreme pentru eliberarea victimelor? De altfel, CRJ a solicitat DIICOT Argeș, DGASPC Argeș și ANITP furnizarea de informații cu privire la măsurile de protecție a victimelor traficului de persoane și traficului de minori", se arată în comunicatul de presă.

CITESTE ŞI ... Se cere demiterea prefectului și șefilor Poliției 

Biserica reacționează în cazul oamneilor maltratați de la Berevoiești. Preoții cer responsabilitate și solidaritate comunitară.

Patriarhia Română cataloghează cazul de sclavie descoperit miercuri în Berevoiești drept "deplorabil" și îi îndeamnă pe preoții să sesizeze autoritățile când descoperă situații grave în comunitate.

Patriarhia Română își exprimă speranța că membrii comunității din această localitate argeșeană și autoritățile locale (Primăria, Poliția, școala și Biserica) vor manifesta solidaritate în sprijinirea victimelor pentru a depăși momentele dificile prin care trec acum, până când factorii responsabili vor găsi o soluție pentru fiecare caz în parte. De asemenea, se face apel la comunitate și preoți să se implice activ în viața celor din apropierea lor și să sesizeze cazurile grave.