Renault suspendă producţia. Angajații stau acasă, cu 85% din salariu

UPDATE, 6 februarie:

Constructorii auto Renault şi Stellantis au anunţat vineri că vor suspenda producţia de automobile la mai multe uzine, printre care și România, din cauza deficitului mondial de semiconductori.

Un purtător de cuvânt de la Renault a precizat că, în cursul săptămânii viitoare, grupul va suspenda producţia la o uzină din Franţa şi alte două uzine din Maroc şi România, timp de câteva zile. Purtătorul de cuvânt nu a oferit detalii cu privire la posibilul impact asupra producţiei.
Vorbim despre zilele de luni și vineri, când angajații vor sta acasă beneficiind de 85% din salariu și tichet de masă.

Pandemia de COVID-19 a dus la creşterea cererii de cipuri utilizate în echipamente electronice precum laptopuri şi telefoane astfel că producători se chinuie să facă faţă cererii. În plus, producătorii chinezi de cipuri sunt afectaţi şi de sancţiunile introduse de fosta administraţie Trump.

----------------------------------------------------------------

 

Criza semiconductorilor la nivel global afectează și Uzina Dacia, reprezentanții companiei anunțând întreruperea producției.

Potrivit Direcției Comunicare Groupe Renault România, „în cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta producția industrială pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiți furnizori. Astfel, activitatea de producție industrială de la Mioveni a fost întreruptă în data de 1 februarie. Echipele Grupului – Supply Chain și Achiziții sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială, care afectează mare parte din sectorul auto”.

CITEȘTE ȘI ... Percheziții în Argeș. Tânăr arestat pentru proxenetism, șantaj și camătă

Această criză apare pe fondul neînțelegilor dintre SUA și producători chinezi de cipuri, fiind afectate uzine din China, America de Nord și Europa.