Cristina Popa:„Pune-te la treabă din toată inima și vei reuși! Competiția este atât de mică...!ˮ

Exponentă a tinerei generaţii de specialişti, Cristina Popa se împarte între carieră şi familie. Consilier judeţean PSD, aflată la al doilea mandat, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale OJFIR Argeș şi, în paralel, soţie şi mama a două minuni, aceasta este o persoană ambiţioasă, dedicată activităţii sale şi foarte dinamică. Absolventă a Universităţii Piteşti, specializarea Administrarea Afacerilor, adeptă a cursurilor de perfecţionare continuă, în prezent urmează Şcoala Doctorală de Ştiinţe Economice – Management, Universitatea Craiova. Se descrie ca fiind un spirit creativ, iar printre calităţile sale se numără responsabilitatea, flexibilitatea, automotivarea şi capacitatea de a respecta termenele-limită.

 

 

 Există femei din domeniul dumneavoastră de activitate care v-au servit ca inspirație, ca model?


- De-a lungul timpului, am cochetat cu diverse domenii de studiu, de activitate, până am reușit să găsesc ceea ce mă definește. Există doamne care mi-au servit ca inspirație, care și-au pus amprenta, mai mult sau mai puțin, asupra dezvoltării mele ca om, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Sunt femei care m-au surprins și pe care le consider modelele mele personale.

 


 Ce sfat i-ați da unei tinere care își începe acum parcursul profesional?

 
- Una dintre cele mai mari aspirații ale oamenilor și, în general, ale tinerilor care sunt la început de carieră este aceea de a avea succes, atât pe plan profesional, cât și personal. Eu am un motto după care mă ghidez în viață și pe care l-aș oferi ca sfat: „Pune-te la treabă din toată inima și vei reuși! Competiția este atât de mică...!ˮ - Elbert Hubbard. Identifică-ți obiectivele, perseverează, nu-ți fie teamă să ceri ajutor, fă ceva remarcabil și lasă o urmă, odihnește-te suficient, dezvoltă-te și iubește-ți munca, iar succesul va veni în mod natural!

 


 Cum definiți rolul femeii în societate, raportat la vremurile noastre?


- Clasa feminină a reușit să se impună în societate, ajungând să reprezinte un pilon puternic al comunității. Deși există și în prezent voci care discriminează femeia în colectivitate, sunt net demonstrate și susținute legal poziția femeii și drepturile acesteia. Femeile au luptat pentru imaginea unei persoane nobile, demne, capabile să întreprindă și să desfășoare activități importante, din punct de vedere cultural, social, politic etc. Au demonstrat că dincolo de a fi mame și soții, sunt capabile să facă performanță în toate domeniile de activitate, impun și doresc o societate corectă, în care regulile și valorile morale să fie respectate. Să închei frumos și totodată amuzant, bărbații conduc lumea, iar femeile conduc bărbații. 

 


 Ce obiective v-ați trasat pentru acest an? 


- Obiectivele sunt, de fapt, dornițele noastre trecute pe hârtie. În primul rând, să petrec timp de calitate alături de familie; să păstrez capacitatea de adaptare și înţelegerea faptului că schimbarea majoră este posibilă în orice moment; să urmez cursuri care mă completează pe plan profesional și personal; să îmi urmez pasiunile indiferent dacă acestea îmi aduc sau nu satisfacții financiare; să adopt un stil de viață sănătos; să renunț la dependența de telefon și să învăț să trăiesc mai mult în mediul offline.