Cristina Ghineț: ”O femeie autentică într-o lume dominată de bărbați”

Despre puține persoane poți spune că sunt autentice. Una dintre ele este avocatul Cristina Ghineț, vicepreședinte al PNL Pitești. Este genul de femeie care face mult mai multe decât spune, care nu are nevoie de camere de luat vederi ca să întindă o mână de ajutor și care este o prezență activă acolo unde vorbim despre proiecte pentru comunitate. 


A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Româno-Americane promoția 1997 și a urmat, mai apoi, un masterat la Universitatea Pitești. A intrat în Barou în 2010, după ce, 11 ani, a fost consilier juridic. S-a implicat în activități de voluntariat în domeniul educației ca reprezentant al Baroului. Între timp, a devenit și colaborator de practică și proiecte al Universității din Pitești, în cadrul Facultății de Drept.


În politică a făcut pasul în 2014, când s-a înscris în PNL, astăzi fiind vicepreședinte al Organizației PNL Pitești. A reprezentat partidul în Birourile Electorale la alegerile parlamentare, europarlmentare și prezidențiale, fiind și președinte al Comisiei de Onoare și Disciplină la Organizația de Femei Liberale Argeș.


Este o prezență neconvențională în peisajul politic, acolo unde te lovești în dese rânduri cu ipocrizia servită pe post de diplomație. Cristina Ghineț nu face parte din categoria celor care practică limbajul politic clasic; știe să comunice la fel de firesc și... uman cu cei din jur, dovadă că, acolo unde creierul nu este de lemn, nici... limba nu are cum să fie altfel.  
Personalitatea feminină care a inspirat-o dintotdeauna este regina Maria, „pentru implicarea în viața politică, în viața culturală și în făurirea României Mari”. 


Astăzi, puține femei mai tind către acest model sau, dacă la început au fost animate de acest imbold de a servi interesul public, pe parcurs ori s-au contaminat de tarele vieții politice, ori au fost dezamăgite de aceasta. Nu e ușor să fii femeie într-un domeniu populat într-un procent copleșitor, cu ceva ani în urmă, de bărbați. 


„Femeia e privită în continuare cu scepticism, trebuie să muncească dublu pentru a dovedi ceea ce poate să facă. Din păcate, societatea în care trăim nu aplică principiul egalității de șanse între femei și bărbați. Femeile reușesc întotdeauna pentru că sunt serioase, perseverente, ambițioase” - spune Cristina Ghineț.


E drept că pentru femeile care sunt pe propriile picioare, pentru femeile de carieră, pentru femeile care s-au remarcat în profesia lor, este mult mai ușor, pentru că... ele nu au nimic de pierdut. Ele se implică în politică pentru că au ceva de oferit, nu pentru că vor să ia ceva. 


În privința Cristinei Ghineț, lucrurile sunt și mai ușoare, pentru că se bucură de împliniri și în plan personal, nu doar în profesie. Are doi copii: o fată studentă la Antropologie și o minune de băiat în clasa I!
Speră la faptul că, prin implicarea sa în zona în care se iau decizii importante, le va putea oferi un viitor mai frumos, într-o țară ceva mai... normală!