Cristian Mitrofan: „Pe 27 septembrie, începem transformarea împreună!”

Împreună vom reuși să redăm strălucirea Curții de Argeș! Nu sunt cuvinte mari sau de campanie, sunt doar obiective clare, pe care eu, Cristian Mitrofan, și colegii mei liberali ni le asumăm pentru municipiul nostru. Am demonstrat că se poate la nivel central, vom demonstra că se poate și la nivel local. 


Pe 27 septembrie, începem transformarea împreună! 


Nu mai este niciun secret că locuitorii sunt nemulțumiți de direcția în care merge orașul nostru. Acesta este și principalul motiv pentru care sunt văzut drept principal adversar al actualului primar și al PSD. Sunt un om de acțiune, un om care a demonstrat până acum reușită în toate proiectele. Contează foarte mult asta, pentru că oamenii nu mai vor să rateze nicio șansă la dezvoltare. Proiectul meu pentru Curtea de Argeș înseamnă tocmai acest lucru: dezvoltare prin investiții, dezvoltare printr-un parteneriat real cu mediul de afaceri, creșterea economică reală, un trai mai bun și oportunități de dezvoltare personală aici, acasă. 
Avem oameni cu adevărat muncitori, întreprinzători, care au reușit singuri să crească zona, să aducă investiții, să trăiască mai bine, fără niciun sprijin din partea administrației locale. Ba, mai mult, chiar în acest an, s-au mărit taxele și impozitele atât pentru mediul privat, cât și pentru cetățeni. 


►Prima carte de vizită a unui oraș o reprezintă drumurile. Curtea de Argeș nu are o centură ca toate orașele civilizate. Odată cu începerea școlilor, orașul a devenit aproape paralizat. În tot acest timp se montează pavele, în loc să rezolvăm problemele importante ale municipiului. Soluțiile au fost mereu la îndemnă, doar că s-au lovit în permanență de incompetența administrației PSD. Vom construi nu doar centura orașului, ci și infrastructura corespunzătoare în centru și în zonele marginale ale orașului. 
►Noi, cei din Curtea de Argeș, vorbim cu mândrie despre orașul nostru, dar motivele de mândrie locală ne-au fost furate de-a lungul anilor în care orașul a decăzut puțin câte puțin. Potențialul turistic foarte mare al zonei nu a fost valorificat. Clădiri întregi, extrem de valoroase, sunt lăsate în paragină, iar susținerea pentru antreprenorii din turism lipsește cu desăvârșire. Despre promovare turistică nici nu mai are rost să vorbim. Unul dintre punctele de pe agenda mea de lucru este poziționarea orașului în topul destinațiilor turistice și cultural-ecumenice din România. Pentru acest lucru este nevoie de investiții, reabilitarea monumentelor valoroase ale orașului, dezvoltarea antreprenoriatului din domeniul turistic, promovare consistentă. Astăzi, Curtea de Argeș este o destinație turistică de tranzit, noi vrem să facem un oraș turistic de sine stător. Trebuie să păstrăm turiștii în Curtea de Argeș, avem ce să le oferim în Orașul Regal! Reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș este un alt obiectiv pe care l-am așezat la loc de cinste. 
►Am în vedere organizarea de festivaluri anuale de muzică și street food pentru toți locuitorii orașului. Vrem să avem și noi un oraș viu și atractiv pentru tineri. Se poate, trebuie doar să prioritizăm investițiile!
►Sistemul de apă și canalizare este o altă problemă ignorată de către autorități. Da, în 2020, primăria Curtea de Argeș încă nu a rezolvat această problemă. Nu e posibil ca oamenii să reclame la primărie faptul că suportă în factură toate pierderile din sistem și să fie ignorați. Nu mai vrem să plătim incompetența altora! Apa murdară pune în pericol viața locuitorilor. Noi avem soluții și le vom aplica!
►Îmi doresc să creez o zonă industrială astfel încât să avem și noi unde munci aici, la Curtea de Argeș. 
►Un alt punct nevralgic este sistemul de sănătate. Ne lipsește aparatura performantă, nu avem computer tomograf sau RMN. Condițiile de spitalizare nu corespund nevoilor actuale. Vom investi în aparatură nouă, în secții noi. Vom investi în centre de permanență cu gardă continuă, cu medici de familie. 
►Avem nevoie de o reformă a administrației locale, de digitalizare, de efectuarea cât mai multor operațiuni în online, astfel încât oamenii să nu mai piardă timpul la ghișee.
Voi fi un primar deschis, care muncește pentru cetățeni, nu pentru partid, un primar care face administrație, nu politică.
Se poate și la Curtea de Argeș! Depinde doar de noi și de votul nostru! 
Vrem să avem un oraș occidental, un smart city, un oraș ca în Ardeal! Le-am promis locuitorilor asta. Am făcut un pariu pentru performanță și dezvoltare: îl voi câștiga! 


Cu respect, 
Cristian Mitrofan, candidat PNL pentru Primăria Curtea de Argeș