(Video) Cristian Gentea:

În urmă cu puțin timp a avut loc conferința de presă susținută de primarul Cristian Gentea. Aceasta s-a desfășurat în sala Filarmonicii.

Primarul municipiului Pitești a vorbit despre principalele subiecte actuale legate de orașul nostru, și a anuțat următoarele: 

- Pentru duminica, 6 decembrie, în ziua votului, s-au luat toate masurile de protectie în contextul pandemiei;

- S-a schimbat modul de organizare al pietelor din Pitești de curând;

- Sâmbătă, pe 5 decembrie, în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolaela ora 17.30 se aprinde ilumimatul.de sarbatori. Vor fi și colinde și se va aprinde tunelul de pe Strada Mare;

- De asemenea primarul a anunțat faptul că au fost decorate și cartierele orașului;

- Pe 22 decembrie va fi gata Piata Primariei. Primarul.Gentea a declarat ca nu va accepta nici o prelungire;

- Declarațiile pentru taxa de salubrizare pot fi depuse până pe 28 decembrie inclusiv, fără penalități;

- Anul acesta din cauza virusului Covid-19 nu se va organiza Orășelul copiilor 

- Referitor la Sala Polivalentă, Primarul a spus ca sunt prea puține locuri de parcare și în viitorul apropiat trebuie rezolvată problema aceasta și de asemenea a menționat faptul că trebuie luat în calcul și o pasarelă

- O altă problemă ce este în atenția Primăriei este situația izvoarelor din cartiere. Se doreste o rezolvare a problemei cat mai repede posibil.

- Reducerea cu 25 de procente, votată în unanimitate în Consiliul Local, a impozitelor pe clădiri pentru sectorul HORECA, afectat de măsurile din pandemie, sprijin ce va continua și în 2021.

Întrebat despre bugetul Primăriei, Cristian Gentea a precizat : 

„Situația financiară a primăriei nu este foarte bună, suntem în perioadă de evaluare, când vom termina auditul facem public rezultatul. Noi dorim o reducere a cheltuielilor de funcționare în raport cu investițiile. Vom lucra cu bani europeni, fonduri guvernamentale, dar și cu banii piteștenilor.”

Primarul Gentea a anunțat că de luni, 7 decembrie, Lucretiu Tudor va fi city manager.  În cursul zilei de astăzi, urmează ca acesta să isi dea demisia din funcția de consilier local. Lucredțiu Tuor are 39 de ani și a fost director al Finanțelor Argeș.

Cristian Gentea a mai discutat și despre echipa de suflet FC Argeș și planurile legate de echipă:

,, În doua saptamani trebuie sa avem un antrenor principal la FC Arges.,,

Primarul Gentea a punctat și alte subiecte de interes pentru această perioadă, cum ar fi:

- Evoluția lucrărilor la câteva din obiectivele aflate în reabilitare/construcție : (Piața Primăriei, Bazinul Olimpic, Sala Polivalentă),

- Finalizarea unor proiecte așteptate (cele 66 de containere îngropate)

- Startul unor proiecte noi (regularizare strada Grigorești, platformă on-line pentru sesizări, crearea unor „puncte verzi” de colectare deșeuri voluminoase, proiecte pentru eficientizare energetică la unități de învățământ etc.).

 

 

Pentru a afla mai multe informații, puteți viziona mai jos conferința de presă :