Cristian Gentea a revenit în Colonia ACH! Soluții pentru 144 de familii

Astăzi, Cristian Gentea a revenit în Colonia ACH, pentru care şi-a propus, ca obiectiv de început de mandat, să îl aducă la nivelul normal al unui cartier piteştean. Colonia, deşi face parte din Piteşti este ruptă total de orice înseamnă confortul oferit de mediul urban. Cele 144 de familii care locuiesc aici nu au asfalt, apă, canalizare, gaze sau curent. Colonia s-a format în urmă cu zeci de ani, din familiile muncitorilor veniţi din toate colţurile ţării, în perioada comunistă, să lucreze la Hidroconstrucţia.  


„Am venit să vedem care este situaţia aici şi ce putem să facem şi pentru aceşti cetăţeni. Eu privesc Colonia ca pe orice alt cartier al Piteştiului şi considerăm că trebuie să îi acordăm aceeaşi atenţie. De la 1 ianuarie canalizarea va fi introdusă pe lista de lucrări a Apă Canal. Am realizat deja o platfomă pentru gunoi, Salubritate 2000 SA a igienizat deja zona şi ne uităm să vedem ce mai putem face. Ei nu au nici gaze, nici canalizare şi până nu avem utilităţile nu putem asfalta. Este aici o biserică şi m-am gândit să folosim pavelele pe care le vom recupera de pe B-dul I.C. Brătianu pentru a crea aici o cale de acces, ca să poată veni de Sărbători la biserică, fără să se mai nămolească. Acum căutăm soluţiile optime pentru a îndeplini această dorinţă. Cea mai stringentă problemă a lor este linia electrică, au un transformator pe care CEZ acceptă să îl preia, dar este nevoie de o investiţie în reţea care pentru oamenii de aici ar constitui un efort financiar peste puterile lor, cu toate că, o dată deveniţi abonaţi şi-ar primi banii înapoi. Eu o să mai caut soluţii, pentru că nu mă opresc aici. Oamenii mi-au cerut să îi ajut să treacă iarna, iar eu vreau să găsesc o cale să îi ajutăm.”, ne-a declarat primarul Cristian Gentea. 


La vizita desfăşurată în teren edilul i-a chemat să îi fie alături, pentru a găsi împreună soluţii, pe actualul viceprimar Dumitru Tudosoiu şi consilierul local validat Lucreţiu Tudor, directorul Salubritate 2000 SA, Romi Becheanu, şi directorul ADP, Mircea Branişte, reprezentanți ai entităţilor care pot ajuta la îndeplinirea dezideratului de a face şi Colonia un cartier al Piteştiului.