Cristian Dolofan: ”Succesul nu se câştigă peste noapte, trebuie perseverenţă”

Un nume de referinţă în domeniul transporturilor terestre este Dolo Trans Olimp, companie ale căror baze au fost puse de tânărul antreprenor argeşean Cristian Dolofan, în anul 2011. Acesta a imprimat businessului său echilibrul şi rigurozitatea care îl caracterizează, reuşind, în doar 7 ani, să devină un etalon pe piaţa serviciilor de acest tip. Principalul obiect de activitate al companiei DTO este transportul rutier de mărfuri, cu o flotă de peste 300 de camioane Mercedes, achiziţionate de noi, la care se adaugă un service auto, cu vulcanizare, spălătorie şi vopsitorie, iar din 2015 este singura reprezentanță de piese originale Lorh. 


2018 s-a concretizat în proiecte noi menite să dezvolte compania peste graniţele judeţului. Dolo Trans Olimp a înfiinţat alte trei centre operaţionale: unul la Bucureşti, platforma din orașul Mioveni și punctul de lucru din Arad, scopul principal fiind eficientizarea serviciilor oferite şi scurtatea timpilor de livrare. La intrarea în Mioveni a amenajat o platformă de stocaj de 50.000 mp, care va fi extinsă la 100.000 mp. În vestul țării, chiar la poarta de ieşire spre Europa, Dolo Trans Olimp a amenajat baza de la Nădlac, din județul Arad, care a devenit funcțională încă de la jumătatea anului 2017. În județul Arad, DTO va deschide un nou garaj, un proiect amplu și de viitor, menit să optimizeze activitatea. 

„Fiecare antreprenor, fiecare manager al unei companii are stilul propriu de conducere. De asemenea, indiferent de domeniu, nu există succes peste noapte! De aceea, consider că am reuşit să aduc DTO unde este acum datorită perseverenţei. Am creat un nucleu de angajaţi ce au înţeles care sunt scopurile urmărite, am dimensionat - cred eu - corect obiectivele stabilite de la un an la altul, iar angajaţii mei au reuşit să-şi atingă nivelul maxim al propriului potenţial.”, ne dezvăluie Cristian Dolofan elementele-cheie ale reţetei sale de management.


Pentru anul în curs, managerul general al Dolo Trans Olimp şi-a creionat un obiectiv concret: „Întrucât firma a avut până acum succes, tind să lărgesc în continuare gama de activităţi şi să obţin mai multe pieţe de desfacere.” 


Când nu este la birou, Cristian Dolofan se ocupă de marea sa pasiune: raliul. El este cel care l-a readus pe campionul Vali Porcişteanu pe macadam, prin înfiinţarea echipei DTO Tellur Rally Team. În 2017, Cristian Dolofan a intrat în competiţii ca debutant, având voie să piloteze doar o Dacia Logan, cu care a reuşit totuşi să urce pe podium. Anul trecut, omul de afaceri argeşean a scăpat de titulatura de „debutant” şi a trecut la volanul unui Mitsubishi Lancer EVO, un autoturism mai puternic pe care anterior îl pilotase Vali Porcişteanu.