Cristi Dolofan și Traian Pavel iau startul în faimoasa competiție Monza Rally Show

Sezonul 2019 de raliuri a fost unul plin pentru DTO Rally Team, cu participări la toate cursele Campionatului Național de Raliuri, cât și în competiții internaționale. Cum ultima etapă din România s-a desfășurat în luna octombrie, iar sportivii echipei au fost premiați la Gala Campionilor care a avut loc cu câteva zile în urmă, gruparea va fi reprezentată în acest final de săptămână într-o cursă renumită din Italia. 

 

Cu prima ediție desfășurată în 1978, Monza Rally Show este una din cele mai spectaculoase competiții din Europa, înglobând probe speciale pe faimosul circuit cu același nume. În istoria cursei, multipli campioni mondiali sau piloți de renume din raliuri, Formula1 sau motociclism s-au aflat la start, printre care Sebastien Loeb, Colin McRae, Marcus Gronholm, Dani Sordo sau Valentino Rossi, câștigătorul ultimelor patru ediții. Fiind o competiție de prestigiu din lumea curselor, Monza Rally Show este modul ideal prin care se încheie un sezon competițional, în aplauzele a zeci de mii de fani prezenți pe circuitul din Italia. 

 

Spectacolul va debuta vineri dimineață, la ora 9:00, urmând a se încheia duminică seară, după trei zile pline de adrenalină, derapaje, viteză și evoluții numai bune de urmărit de către fani. Cu un total de 159 de kilometri cronometrați, probele speciale vor avea loc pe Circuitul de la Monza, unul dintre cele mai cunoscute din lume, operațional din 1922 și localizat la nord de Milano. Cu viraje celebre în lumea motorsportului, prin care au trecut piloți de legendă de-a lungul zecilor de ani în care circuitul a găzduit competiții, Monza Rally Show 2019 va fi o provocare pentru un echipaj DTO Rally Team. 

 

După un parcurs bun în sezonul 2019 al Campionatului Național de Raliuri la bordul Peugeot-ului 208 R5, Cristi Dolofan va lua startul în prima sa cursă în străinătate din carieră. Cu peste 80 de echipaje pe lista de înscrieri a Monza Rally Show, Cristi va porni în competiție alături de Traian Pavel, la bordul modelului Citroen C3 R5, mașina de ultimă generație lansată către clienți la începutul anului. ”Mergem la Monza pentru a ne distra pe un circuit legendar, care este gazda unei curse foarte spectaculoase și unice. Am ales să ne înscriem în această competiție din două motive: pentru formatul deosebit de interesant pe care îl oferă și pentru a face spectacol. Vom încerca să creștem ritmul pe Autodromul Monza și să obținem timpi cât mai buni, dar scopul principal este să ne simțim bine și să aducem zâmbetul pe buzele fanilor, care vor fi prezenți în număr foarte mare” a spus Cristi înaintea recunoașterilor pentru Monza Rally Show. 

 

Fiind alături de DTO Rally Team în ultimele sezoane în rolul de manager al echipei, Traian Pavel încheie eforturile din sezonul 2019 cu o experiență unică – participarea la o competiție de prestigiu din Europa. Traian va îmbrăca combinezonul de curse și va fi copilotul lui Cristi în acest weekend, Monza Rally Show fiind una din cursele pe care acesta a urmărit-o cu interes încă din copilărie, când piloți legendari evoluau cu viteză maximă pe circuit. ”În primul rând, doresc să-i mulțumesc lui Cristi pentru oportunitatea de a concura în Templul Vitezei, așa cum este supranumit circuitul de la Monza. Este practic un vis din copilărie, care se va împlini cu această ocazie, fiind foarte nerăbdător să parcurgem viraje celebre ca ”Parabolica” sau ”Lesmo”. Mergem pentru a ne distra și a acumula experiență în cursele internaționale din toate punctele de vedere. Deși este o cursă fără miză, vom încerca să beneficiem de pe urma ei testând câteva setări ale mașinii pentru sezonul viitor și să ”furăm” idei de la acest eveniment, cu ajutorul cărora să îmbunătățim organizarea Raliului Argeșului 2020.” a spus Traian înaintea cursei din Italia. 

 

 

În sezonul 2019, DTO Rally Team a avut alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors - Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe și Total Lubricants Romania.