Revoltător! Pedeapsă redusă pentru criminalul de la Călinești

Update 20 ianuarie

Așa cum vă anunțam în urmă cu o săptămână, Alin Țurlea, bărbatul din Călinești, care în 2018 și-a ucis soția cu sânge rece, și-a recunoscut fapta. Totodată, el a contestat sentința Tribunalului Argeș. Astfel, magistrații au decis ca bărbatului să îi fie redusă pedeapsa, de la 25 de ani și 2 luni de închisoare la 23 de ani și 2 luni.

Reamintim că doi  minori au rămas în grija bunicilor după ce Alin Țurlea și-a omorât soția, femeia fiind găsită chiar de către mama sa într-o baltă de sânge, în bucătăria locuinței sale din Călinești.


Știre inițială

Alin Ţurlea, bărbatul care în toamna anului 2018 și-a omorât soția cu 9 lovituri de cuțit și i-a tăiat gâtul, și-a recunoscut, într-un final, crima. În octombrie 2019, acesta a fost condamnat la 25 de ani și 2 luni de închisoare. Acum, după ce a povestit detaliat cum a comis oribila crimă, bărbatul cere o pedeapsă mai mică.


Doi copii minori au rămas în grija bunicilor după ce Alin Țurlea și-a omorât soția, femeia fiind găsită chiar de către mama sa într-o baltă de sânge, în bucătăria locuinței sale din Călinești.

CITEȘTE ȘI ... 25 de ani de închisoare pentru criminalul de la Călinești

Crima a venit după ce Andreea anunțase poliția din Călinești, în repetate rânduri, de faptul că primise amenințări de la un individ pe Facebook, un anume Marian, care o hărţuia şi o ameninţa cu moartea, atât pe ea, cât şi pe membrii familiei sale. În urma anchetării cazului de crimă, contul s-a dovedit a fi chiar al fostului soţ.

Crima se pare că a fost comisă ca o consecinţă a geloziei, pentru că Ţurlea nu a acceptat niciodată ideea divorţului şi să îşi vadă soţia cu alt bărbat. Ca să îşi acopere urmele şi să lase impresia că în ziua crimei nu s-a întâlnit cu Andreea, Alin a dat chiar el mesaje de pe contul ei de Facebook pe al său, lăsând să pară o conversaţie între el şi fosta soţie, un amănunt ce a dus la identificarea expeditorului real al mesajelor. Procurorii au subliniat că asta demonstrează că Alin Țurlea a premeditat fapta și a încercat inducerea în eroare a anchetatorilor, el fiind cel care dădea mesaje de pe telefonul victimei chiar după ce a ucis-o.

CITEȘTE ȘI ... Declarații cutremurătoare ale mamei îndoliate: ”E dublu criminal! A strâns-o de gât, apoi a înjunghiat-o"

Până acum, Alin Ţurlea a negat că el a comis fapta, deși probele ADN l-au contrazis, acestea fiind întărite şi de faptul că a picat testul poligraf. Mama Andreei a povestit că Alin a mai avut o tentativă de a îşi ucide soţia, fix cu un an în urmă, când a sărit să o strângă de gât, într-un moment de furie, şi a scăpat doar în urma ţipetelor îngrozite ale celor mici.