Ce spun tinerii care și-au abandonat prietenul mort în stradă: ”Am crezut că e o reacție normală”

UPDATE 13 MARTIE

Potrivit politistilor, ceilalti doi ocupanti ai autoturismului implicat in evenimentul de duminica au fost identificati. Unul dintre ei a fost audiat. Ambii au 23 de ani si sunt din Pitești. Sunt continuate cercetarile pentru a fi depistat si ultimul. Potrivit acelorași surse, din cele constatate pana acum pasagerii din autoturism, care este posibil sa fi fost sub influenta unor substante halucinogene, au considerat ca starea de rau a barbatului abandonat este o reactie normala la substantele consumate.
 

UPDATE:

In urma necropsiei s-a stabilit cauza mortii tanarului al carui cadavru a fost abandonat ieri in plina strada: asfixie prin edem pulmonar.

Mai exact, plămânii tânărului s-au blocat, fiind imposibila respiratia. Ramane ca rezultatul examenului toxicologic sa arate daca moartea are vreo legatura un un posibil consum excesiv de droguri.

 

UPDATE:  În această seară, mașina a fost depistată în municipiul Pitești, lângă un supermarket. În interior se afla un tânăr de 20 de ani împreună cu trei fete minore. Toți au ajuns la Poliția municipiului Pitești pentru audieri.

S-a dovedit că cele trei fete nu au fost împreună cu tânărul în momentul în care trupul bărbatului a fost abandonat în zona cartierului Traian. În consecință, cele trei fete au fost lăsate să plece acasă. La această oră se mai află încă la audieri tânărul de 20 de ani, sofer al mașinii din care a fost abandonat bărbatul. El este cercetat de poliție pentru “lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate”, ceea ce, tradus prin noul Cod Penal, înseamnă o pedeapsă între trei luni și un an. Tânărul le-a declarat polițiștilor că nu a fost singur când l-a abandonat pe prietenul său, ci cu alte două persoane.

În această situație polițiștii extind cercetările. Se pare că toți au consumat droguri de mare risc, iar tânărul mort a intrat în șoc anafilactic și a decedat. Intrați în panică, ceilalți l-au abandonat lângă blocul unde locuiește, pe trotuar.

 

UPDATE:  Jandarmii argeșeni au identifcat autotursimul implicat în evenimentul de astăzi din cartierul Traian:  La solicitarea IPJ Argeș, echipa AT a identificat în această seară, în trafic, în zona LIDL-Exercițiu, la ora 20:05 autovehiculul cu numărul de înmatriculare AG 17 SEA, autovehicul bănuit că ar fi implicat într-un eveniment de pe raza municipiului Pitești. Autovehiculul și ocupanții au fost predați Poliției Municipiului Pitești, au transmis reprezentanții IJJ Argeș printr-un comunicat.

 

UPDATE:  Autoturismul din care a fost aruncat cadavrul tânărului a fost identificat și urmează să fie expertizat de către criminaliști. În aceste momente, la Poliția Municipiului Pitești se află mai mulți tineri suspecți la audieri.

UPDATE:   Tânărul de 28 de ani găsit mort fusese arestat și ulterior eliberat sub control judiciar. Polițiștii îi caută pe cei doi suspecți care ar fi abandonat cadavrul. Este o chestiune de ore până când suspecții vor fi prinși. Polițiștii iau in calcul toate variantele, de la crimă la o supradoză pe care tânărul ar fi luat-o, iar cei cu care era s-au speriat și l-au lăsat in stradă.

 

UPDATE:  Bărbatul care a fost în zonă când a fost abandonat cadavrul povestește că a sunat imediat la 112. Acesta a văzut că tânărul era pe bancheta din spate. Nu știa că e mort. A fost dat jos din mașină și lăsat lângă bloc. Martorul povestește că erau tineri cei care l-au abandonat. De asemenea, a reținut numărul mașinii, pe care l-a comunicat polițistilor.

 

Tânar adus cu o mașină și abandonat mort în plină stradă!

Mai multe echipaje de poliție se află acum în cartierul Traian acolo unde un bărbat a fost găsit mort în plină stradă. Din primele informații, tânărul avea 28 de ani, locuia în blocul din zona respectivă, unde ar fi fost adus cu o mașină și abandonat.