Crima de la metrou a deschis cutia Pandorei! Simona Bucura-Oprescu - hărțuită de un piteștean cu probleme psihice

Incidentele de la metrou, unde două tinere au fost împinse pe șine, dintre care una și-a pierdut viața, au înfiorat o țară întregă. Se poate întâmpla oricui, pentru că nu știi cât de întreg la minte este cel care trece pe lângă tine și ce intenții are. Securitatea ne este amenințată din ce în ce mai mult, iar episoadele violente din ultimele luni sunt grăitoare. Cert este că sistemul de sănătate ar putea avea soluția, iar dacă nu se grăbește să ia măsuri, o să tot auzim de asemenea tragedii, în contextul în care incidența bolilor psihice este în creștere. 

CITEȘTE ȘI ... Descoperire macabră în Argeș! Un bărbat a fost găsit...

Un caz mai puțin mediatizat este cel al deputatei Simona Bucura-Oprescu, care este hărțuită, de cel puțin doi ani, de o persoană cunoscută cu afecțiuni psihice. Respectivul individ, care locuiește la două blocuri mai jos de aceasta, în cartierul Ceair, a scris pe toate tomberoanele din zonă, dar și pe cele din apropierea sediului PSD, cuvinte jignitoare la adresa parlamentarului argeșean. „Simona Bucura-Oprescu hemolitica, uremica, chinezoaica, șefă a regiunii petroliere Argeș Prahova”, sunt cuvintele scrijelite cu vopsea neagră pe ziduri. Poliția cunoaște cazul și îl are în cercetare, mai ales că deputata a și depus plângere. Anul trecut chiar se potolise, însă în această vară i-a revenit obsesia. Uneori, deputata Bucura Oprescu chiar îl găsește în fața blocului său, ceea ce probabil îi dă fiori, mai ales în contextul ultimelor evenimente . 

CITEȘTE ȘI ... ULTIMA ORĂ! Un accident rutier a avut loc în Argeș! - intervine un echipaj SMURD


Domnul cu pricina, Viorel D., a mai avut plângeri la Poliție. În urmă cu câțiva ani, vecinii au reclamat că din apartamentul său vine un miros greu. Oamenii legii au găsit casa plină de gunoaie. Apoi a avut o pată pusă pe SRI. Se plimba prin preajma instituției și prin centrul Piteștiului împreună cu trei câini. După ce a fost săltat la un moment dat și internat, a renunțat la patrupede. Fratele său este medic într-un alt județ, iar el stă singur la Pitești, terorizându-și vecinii și pe parlamentarul argeșean, pentru care a făcut o obsesie. Nu este cunoscut ca fiind violent, însă, așa cum declară medicul psihiatru Victoria Irimia, granița se trece destul de ușor. 


Opinia specialistului
„Este greu de anticipat următoarea mișcare a unui om afectat de o boală psihică”

„Sistemul medical trebuie schimbat! Sistemul prin care societatea trebuie să îi depisteze la timp pe oamenii afectați de boli psihice trebuie îmbunătățit. Monitorizarea trebuie făcută permanent, familia trebuie să accepte boala și să sprijine bolnavii pentru ca aceștia să beneficieze de medicamentație. Este greu de spus și de anticipat mișcarea unui om afectat de o boală psihică. Niciodată nu vei ști cu precizie dacă va deveni sau nu violent. Dar un bolnav luat în evidență, un bolnav care beneficiază de tratament este oarecum ținut sub control. Măcar medicul curant știe cum să procedeze, știe care îi sunt punctele slabe și, mai ales, ce fel de tratament trebuie să îi aplice. Da, este grav, pentru că, din păcate, sunt multe persoane care nu au cunoștință de faptul că sunt bolnavi, familia nici atât, și, iată, ajung la drame cumplite, care ar fi putut fi prevenite. Este cruntul adevăr al zilelor noastre”.
Dr. Victoria Irimia, medic psihiatru şi fost manager al Laboratorului de Sănătate Mintală Argeș.


Sursa: Saptamanalul Ancheta