Cramele Mărășoiu - TRADIȚIE, BUN GUST ȘI NATURALEȚE

Despre tradiția familiei Mărășoiu de a face vin bun sunt multe de povestit. Totul a început de la tatăl lui Dorin Mărășoiu, horticultor de zeci de ani, un om al pământului și al viței-de-vie, așa cum și-l amintește și astăzi omul de afaceri. Aflată la începutul unui proces de rebrenduire,  afacerea familiei Mărăşoiu spune, în fapt, povestea vinului de la Călinești și Topoloveni, o poveste cu gust nobil de Fetească Regală și Merlot.

Via întinsă pe 18 hectare este îngrjită și altoită pentru a da peste an cel mai bun și natural vin. Vinul produs de Cramele Mărășoiu este natural 100%. Tehnologia cu care se prepară este modernă, însă procesul de fabricație este tradițional, care s-a păstrat din generație în generație. În podgoriile sale sunt soiuri multe şi bune: Fetească Regală, Riesling, Cabernet, Fetească Neagră, Roşu, Aligote, Burgund, Muscat Otonel.

Soiurile produse de „Cramele Mărășoiu” sunt: Fetească Regală, Fetească Albă, Riesling, Fetească Neagră, Cabernet (Merlot). Acestea sunt depozitate într-o cramă veche de sute de ani, care oferă spațiul ideal de păstrare a vinului nobil produs la Călinești și Topoloveni. 

De 14 ani este pe piață această afacere, iar în timp brandul „Cramele Mărășoiu” și-a păstrat și și-a adăugat permanent noi clienți în portofoliu. Momentan, vinurile pot fi achiziționate numai de la depozitul-cramă din Topoloveni.

În curând, „Cramele Mărășoiu” vor trece printr-un amplu proces de rebrenduire, despre care Dorin Mărășoiu, cel care a dus mai departe afacerea familiei, povesteşte: „Ne dorim trecerea la o altă etapă, în care vom arăta consumatorilor 
nu numai de unde provin soiurile noastre de vin, ci le vom pune la dispoziție și procesul tehnologic prin care fabricăm un vin care este natural 100%.”

Pentru că de la masa românului nu a lipsit niciodată un vin bun, Dorin Mărășoiu ne-a și prezentat câteva beneficii ale consumului moderat al celei mai nobile băuturi autohtone. „Vinul este foarte bogat în compuși antioxidanţi benefici pentru sănătate și conține o mare cantitate de minerale (potasiu, calciu, magneziu) și vitamine hidrosolubile (B1, B2, B5 si B6), iar într-o mai mică măsură, acid folic, vitamina B12 și vitamina C. Consumul moderat ajută la prevenirea bolilor de inimă și întreține sistemul imunitar, produce energie şi o mai bună funcţionare a memoriei.”


Detalii și comenzi la telefon: 0740.168.790