Crăciunul și Revelionul - cu restricții! Vezi care sunt

În această, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, în urma ședinței fiind luată decizia prelungirii staării de alertă pentru încă 30 de zile, începând din 14 decembrie.

Astfel, românii vor avea sărbători cu restricții, cea mai importantă fiind circulația după ora 23:00 doar cu motiv întemeiat.

 „E foarte important fiecare persoană ce va face în familie. Încă nu suntem pe descreștere consistentă. „De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți”, a spus Arafat.

 

 


Fără petreceri de stradă. Pârtiile sunt deschise

 

Marele dubiu al românilor cu privire la revelion și ce am voie sau dacă vom putea ieși măcar în fața casei sau a blocului, secretarul de stat a răspuns:

„Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu. Pârtiile sunt deschise dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor, la restaurante, hoteluri, distantarea fizică.
Nu vor fi festivități. Putem să punem multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care vor intra în contact cu mai multe persoane se pun pe ei în pericol, recomandarea este să se evite aceste acțiuni.”

 


Colindăm de Crăciun?

 

„Sfatul este evitați acest lucru, chiar dacă e o tradiție, mersul din casă în casă, mai intri în casă, mai stai un pic, riscul de infecție crește mult”. 

 


Tăierea porcului - Avem sau nu voie?

 

Despre tăiatul porcului, Raed Arafat a afirmat că nu este „scris nicăieri” că această activitate este interzisă.