COVRIGUL MUSCELEAN – reţeta delicioasă salvată de cofetăriile „UN BĂIAT ŞI O FATĂ”

Din anul1997, laboratorul „Un băiat şi o fată” a preluat reţeta autentică a covrigului cu ou de la persoane din Lereşti, Rucăr şi Albeşti, transformând un produs fabricat doar cu ocazia sărbătorilor pascale, într-unul căutat zilnic de către cunoscători, reuşind cu succes introducerea acestui produs pe piaţa musceleană

În anul 2011, brandul „Un băiat şi o fată” a decis atestarea ca produs tradiţional și înscrierea la OSIM a acestui produs, cu eticheta de „Covrig muscelean”. În urma obținerii acestor atestate, brandul a participat la o multitudine de târguri şi festivaluri de profil, alături de instituţii importante precum Consiliul Judeţean Argeş, Direcţia Agricolă Argeş şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Covrigul muscelean este preparat din ingrediente 100% naturale, fiind considerat o gustare delicioasă între mesele principale ale zilei, un produs tradiţional, dar și brand pentru zona Câmpulung Muscel. 
Printre târgurile la care „Un băiat şi o fată” a luat parte, regăsim: 
- Târgul de la Berlin; 
- Târgul Indagra de la Romexpo, Bucureşti; 
- Festivalul Covrigului cu Ou de la Lereşti (în cadrul căruia este organizator, sponsor şi participant); 
- Târgul Agro Piteşti, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş. 

De asemenea, de-a lungul timpului, „Covrigul muscelean” a fost subiectul principal în mai multe emisiuni de profil şi premiat în cadrul evenimentului „Fabricat în Argeş”. Anual, prin 
intermediul Primăriei Comunei Lereşti și al Asociației „Alunelul”, precum şi prin implicarea brandului „Un băiat şi o fată”, are loc Festivalul Covrigului cu Ou, în comuna Lereşti, judeţul Argeş, în cadrul căruia gospodinele iscusite îşi prezintă produsul, fiecare având propriul secret în fabricarea acestuia.

La început, covrigul cu ou a fost comercializat de brandul „Un băiat și o fată” numai în perioada sărbătorilor pascale și Rusalii, însă în prezent, de la un produs specific acestor sărbători, a ajuns să fie consumat zilnic de clienți, acest lucru dovedind autenticitatea unui produs specific zonei, preferat de localnici. 


Locurile de unde vă puteţi bucura de covrigul arămiu,  pufos şi aromat sunt:

CÂMPULUNG MUSCEL 
Cofetărie – Laborator –  Pensiune – Spa Center Str. Lascăr Catargiu, nr. 28 – 30 0728 879 877 0372 902 950
Cofetărie – Trattoria (Centru) Str. Negru Vodă, nr. 170A, bl. A12 0729 158 545
Cofetărie – Trattoria (Bulevard) Str. I.D. Berechet, nr. 1 0348 732 983
Cofetărie (în incinta Kaufland) Str. Frații Golești, nr. 22 0248 511 491


MIOVENI 
Cofetărie – Laborator - Trattoria Bulevardul Dacia, nr. 4, bl. P8 0729 158 544 

PITEȘTI 
Cofetărie Str. Victoriei, nr. 12A 0726 114 348