COVID-ul loveşte în instituţiile statului Noi cazuri de infectare în primării, parchete şi poliţie

Număr dublu de cazuri de persoane infectate cu Sars Cov 2 săptămâna trecută comparativ cu ce aveam în evidenţă înainte de 1 iunie. 
Cauzele sunt relaxarea şi ignorarea măsurilor de protecţie, dar şi faptul că a crescut considerabil numărul de teste. 

La finele săptămânii trecute, în judeţ erau 137 de cazuri active. 

„Cam 40% din localităţi sunt afectate de COVID, cu 1-2 cazuri, dar sunt şi 6 localităţi în care avem peste 5 persoane infectate. S-a dublat şi numărul persoanelor internate.”, a declarat prefectul de Argeş, Emanuel Soare. 

Printre cei infectaţi întâlnim şi angajaţi din instituţii publice. 

Cazul de la Câmpulung este arhicunoscut. Directoarea economică a contactat virusul şi a fost internată la Spitalul Municipal, determinând şi intrarea în izolare a primarului Liviu Ţâroiu. 

A urmat apoi un funcţionar din cadrul Primăriei Piteşti, însă, aşa cum a declarat conducerea municipalităţii, acesta nu mai fusese la muncă de pe data de 1 iunie, deci nu şi-a expus colegii şi nici cetăţenii care au venit în instituţie. 

Parchet, SRI, Poliţie – instituţii afectate

La finele săptămânii trecute, o procurorare din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, de la judiciar, a fost depistată pozitiv. 
La momentul la care am discutat cu prim-procurorul Nicolae Argeşeanu, procuroarea respectivă încă nu primise confirmarea privind diagnosticul cu COVID 19. 

„Persoana respectivă avea simptome minime şi s-a luat măsura izolării la domiciliu, preventiv. 

În lipsa unui rezultat care să spună exact dacă are sau nu virusul, nu s-au dispus alte măsuri.”, ne-a declarat şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. 

Soţul său, care, în mod firesc este considerat contact direct, lucrează în cadrul SRI, ceea ce înseamnă că şi în respectiva instituţie se vor dispune măsuri de izolare. 
Şi, cum nu era suficient ca virusul să lovească în Parchet şi SRI, acesta a afectat şi Poliţia. 

Tot vineri, un poliţist ce lucra la secţia din oraşul Costeşti a fost izolat la domiciliu după ce soţia sa a fost diagnosticată cu COVID 19. 

Dacă în perioada de urgenţă aveam 1-2 cazuri, acum sunt 9 pe zi

Deşi nu mai sunt măsuri de restricţionare a circulaţiei, ar trebui să fim foarte cumpătaţi în ieşiri şi întâlniri publice, deoarece, aşa cum arată situaţia de faţă, virusul există şi provoacă îmbolnăviri. Trebuie respectate măsuri precum purtarea măştii, controlul temperaturii, spălatul pe mâini şi dezinfectarea suprafeţelor.

Aşa cum ne-a declarat şedul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, col. Alexandru Guiţă, dacă în timpul perioadei de urgenţă aveam 1-2 cazuri pe zi sau chiar niciunul, acum sunt cel puţin 9, iar dacă se menţine ritmul sau începe să crească ne vom afla într-o situaţie critică.

Cu toţii suntem saturaţi de subiectul COVID şi mulţi îl iau ca pe o glumă, însă pericolul persistă. 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta