COVID-19 | OUG pentru amânarea ratelor de până la 9 luni. Cererea se face telefonic

UPDATE, ora 11:40

Conform ultimelor date apărute în presa națională, amânarea ratelor se poate face pentru o periodă de 9 luni, decizia oficială fiind luată mâine în sedința de Guvern. Astfel, românii își pot amâna, nu anula, creditele până la finalul anului. De menționat este că fiecare cetățean decide perioada de amânare.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a oferit detalii despre acest proces. Cererea se face telefonic, fără acte suplimentare, la toate băncile și pentru toate tipurile de credit.
 

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că în ședința de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanță de urgență care va permite companiilor și persoanelor fizice care au de suferit financiar din cauza coronavirusului să primească o amânare a plății ratelor la bănci.

„Este o decizie a Asociației Europene a Băncilor. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o soluție pentru tot sistemul bancar, pentru toți clienții”.

 

 El a mentionat ca decizia de mâine va perimite amanarea ratelor pe o perioada mai mare decat cea a starii de urgenta, deoarece efectele crizei economice generate de pandemia cu Covid-19 se vor prelungi cu siguranta.

„Ne gândim că și după această perioadă va fi nevoie de un timp pentru a reveni la normal”, a spus el.

 

Intrebat care ar fi mai exact perioada de amanare a ratelor , acesta a raspuns

„Mai aproape de 6 luni”.

Amintim faptul ca 13 bănci dintr-un total de 34 din România au anunțat că oferă clienților posibilitatea de a amâna plata ratelor între una și patru luni.

IDEA BANK
UNICREDIT BANK
OTP BANK
BRD
BCR
CEC BANK
ING BANK
Banca Transilvania
Banca Românească
Patria Credit
Credit Europe
Garanti Bank
Raiffeisen Bank