COVID-19: monedă de făcut bani pentru antreprenori, speculanți inconștienți și șarlatani de profesie

Spiritul antreprenorial al românului, de multe ori bazat pe… șmecherie și specularea imorală a unor oportunități punctuale, a generat o… economie alternativă în aceste vremuri în care coronavirusul amenință să pună economia la pământ. Pe piață și-au făcut loc de la cetățeni cu spirit antreprenorial, la șarlatani care se bazează pe eterna credulitate a românului.

 


  Industria măștilor – de la simple bucăți de bumbac, la măști militare! Plus noi trenduri fashion!


Cele mai vândute produse în această perioadă sunt măștile de protecție. Până și o banală cârpă din bumbac, cu agățători la urechi, este prezentată ca o marfă de maximă complexitate. Prețul afișat este de 200 de lei pentru cutia cu 50 de măști, adică de 100 de ori mai scumpă decât valoarea cu care se comercializa la finele anului trecut. 
Dincolo de clasica mască, mai sunt multe alte modele, fiecare în parte prezentate ca pe o minune a tehnologiei. Avem, spre exemplu:
# Masca Coronavirus Profi 3M, ,,folosită în prevenția infectării cu virusuri (coronavirus), împotriva gazelor, bacteriilor și a vaporilor toxici!” - 50 lei/bucata;
# Mască chirurgicală/medicală/protecție coronavirus cu filtru FFP2, „certificată UE” – 20 de lei/bucata; 
# Mască chirurgicală 3M, „singura mască de protecție real eficientă 99% împotriva coronavirusului” (un fel de „adevărata Mama Omida a măștilor) – 60 lei/ bucata;
# Mască Profesională cu două filtre, „fabricată în Oxford England, nu copie China, cu supapă TYPHOON și tehnologia Press to Check” – 1000 lei bucata!!!
# Mască militară de protecție împotriva „gazelor, virusurilor, fum, gaze toxice, Corona Virus, Covid 2019”, bună și pe timp de... pace pentru apicultori și potrivită și ca decor/recuzită pentru filme vechi, vintage, videoclipuri  - 150 de lei/bucata.
Și, pentru că acest coronavirus a intrat în viața noastră și nici nu va pleca prea curând, s-au lansat și trenduri în materie de măști! Spre exemplu, designerii recomandă pentru sezonul de corona-primăvară-vară 2020 printurile! 

 

CITEȘTE ȘI ... Apel către argeșeni și firme: Ajutăm Spitalul Județean în lupta cu COVID-19!

 Speculă și cu echipamente de protecție împotriva coronavirusului


În timp ce ambulanțierii și medicii se plâng de lipsa sau de proasta calitate a echipamentelor de protecție împotriva coronavirusului, pe internet se face speculă cu echipamente complete. Valoarea unuia este de 200 de lei. În mod evident, statul nu poate achiziționa echipamente la astfel de prețuri, pentru că statul nu cumpără supraevaluat decât pixuri, hârtie igienică sau asfalt… De asemenea, statul nu poate plafona prețurile la materiale de gen, așa cum au procedat alte țări, pentru că,  nu-i așa, piața este liberă chiar și în momente de criză. 

 

CITEȘTE ȘI ... Cum fac față farmaciile din Argeş asaltului generat de panica de coronavirus

 Banalii dezinfectanții au ajuns și ei produse de lux


Niciodată spirtul Mona nu s-a aflat la mai mare preț. La rafturile magazinelor, produsele de dezinfecție se vând ca pâinea caldă și la prețuri din ce în ce mai mari. Persoane fizice sau juridice, toți își fac stocuri, toți se aprovizionează. Tot ce e dezinfectant este musai eficient în special împotriva coronavirusului. Spre exemplu, 1000 de ml de… Aniosgel 85 NPC, „dezinfectant mâini profesional coronavirus, made in France”, costă 300 lei/bucata! De asemenea, „gelul dezinfectant antibacterian împotriva coronavirus, Hygenium gel” costă 30 de lei/300 ml, la o comandă minimă de 10 bucăți. 

 

CITEȘTE ȘI  ... Argeşenii îşi fac provizii de teama izbucnirii unei epidemii masive de coronavirus

 Tehnologii revoluționare au apărut peste noapte!


Peste noapte, au apărut tot felul de tehnologii revoluționare care neutralizează virusurile. Bine, ele existau de ani buni, dar în contextul pandemiei, producătorii susțin că neutralizează orice virus, bacterie sau alergen din aer și de pe suprafețe. Astfel, aparatul „Aerte Dezinfecție Coronavirus” se vinde cu 500 euro. Acesta se poate folosi în spații închise, bănci, birouri, cabinetete stomatogice, after school, grădinițe.
O altă... minune a tehnologiei este „lampa uv antimucegai, dezinfecție Philips profesional coronavirus neon”. „Distruge absolut toate virusurile și tipurile de mucegaiuri din locuință, sterilizează eficient și fără a utiliza agenți chimici” - spun producătorii. 200 de lei costă neonul cu pricina. 
Firmele care oferă servicii de dezinsecție și deratizare și-au extins și ele domeniul de activitate. Ținând cont că lucrează cu dezinfectanți, acum și-au extins aria de competență, pe principiul... dacă mor gândacii, care sunt mai mari, moare și coronavirusul, care e așa de mic, că nici nu se vede!

 

CITEȘTE ȘI ... Coronavirusul „infestează” şi piaţa construcţiilor!

 Rațiile militare americane pe post de „stoc coronavirus”


Pentru că de săptămâna aceasta tot a fost instaurată stare de urgență, au apărut și... rațiile militare americane pe post de „stoc coronavirus”. 30 de lei costă două meniuri. Nu este exclus ca în perioada următoare să apară și meniuri pentru cină romantică în vremuri de coronavirus...

 

CITEȘTE ȘI  .... Virgil Baciu, măsuri economice urgente!

Șarlatanii s-au reactivat: leacuri pentru cancer, bune și pentru coronavirus!


În mod evident, în astfel de perioade este prosperă și industria... leacurilor. Internetul este plin de suplimente pentru imunitate. Deși specialiștii afirmă că alimentarea unei hiperimunități poate mai mult să strice, internetul este plin de anunțuri cu suplimente de imunitate inclusiv la coronavirus. ,,Este un homeopat cu foarte mari rezultate internațional și aici la noi, nu interacționează cu niciun medicament și nu are niciun efect secundar sau recții adverse. Ajută foarte mult la ridicarea imunității, contra orice boală, viruși etc.” E drept că nu am încredere în anunțuri scrise agramat, mai ales când o sticluță se vinde cu 450 lei și este eficientă și... împotriva cancerului. Pot înțelege panica ce i-a cuprins pe unii, dar aveți grijă la escroci!

CITEȘTE ȘI  ... Teilor: Nu renunțăm la niciunul dintre cei 330 de angajați

 

 Ardei iuți și pastramă anti-coronavirus!


Cum prefectul de Argeș, Emanuel Soare, recomanda consumul de usturoi, alți concetățeni cu simț antreprenorial au scos la vânzare „pasta din ardei extrem de iute care sperie coronavirușii și pe toate neamurile lui”. O sticluţă de 300 g costă 150 de lei! Un piteștean vine cu o altă ofertă, mai ales că se apropie și Paștele: „Pastramă oaie anti-coronavirus, marfă tânăra, proaspătă, doar la comandă”, la 30 de lei kilogramul! În ritmul acesta, așteptăm să apară pe piață și primele sortimente de pălincă 100% anti-coronavirus...

 

CITEȘTE ȘI  ... PSD cere plafonarea de urgență a prețurilor la alimente și medicamente!

 Piața imobiliară se reinventează


„Ofer cazare pentru carantină coronavirus” - este una dintre ofertele de pe piața imobiliară, care s-a reprofilat rapid actualelor realități. 
„Regim hotelier pentru persoane în carantină, suspecte de coronavirus, inclus internet, abonament Netflix și TV și două drumuri pentru cumpărături pe săptămână, în București” - 1.100 lei/săptămână. Beneficiarii se pot uita inclusiv la... filme porno cu actori îmbrăcați în costume de protecție. Şi asta pentru că industria de profil s-a îmbogățit cu titluri gen „Wuhan pustiu” sau „Agent de siguranță arestează o femeie suspectă de Coronavirus”.

Preluare Saptamanalul Ancheta