2 angajați Auchan Bradu - Covid pozitivi! Vezi poziția companiei

UPDATE, 15 iunie, ora 18:20


Într-un comunicat transmis redacției, Auchan a prezentat poziția oficială cu privire la situația îmbolnăvirilor de la punctul din Bradu.

În comunicat aflăm că doi angajați activând în departamente diferite și având un istoric epidemiologic total separat au fost depistați pozitivi cu noul coronavirus. După primirea rezultatelor pozitive ale testelor, în noaptea de miercuri spre joi, Auchan a inițiat procedura de dezinfectare totală prin nebulizare a magazinului, birourilor și tuturor spațiilor comune, a efectuat demersurile aferente anchetei epidemiologice, a informat DSP, iar contacții direcți au intrat în izolare la domiciliu. 

”Menționăm că persoanele infectate nu au lucrat într-un punct de contact direct cu clienții și că fiecare a intrat în auto-izolare încă de acum o săptămână, în așteptarea rezultatelor testelor. ”, se arată în comunicat.


Magazinul a putut fi astfel, redeschis joi, conform programului obișnuit, în condiții de deplină siguranță pentru clienți și angajați.

”În contextul declanșării epidemiei de Coronavirus în România, Auchan a pus în aplicare, încă din primele zile, un plan extins de protecție, atât pentru clienți, cât și pentru angajați, ceea ce a permis un bun control al riscurilor în toată această perioadă. Din păcate, săptămâna trecută, un magazin din județul Argeș s-a confruntat cu două cazuri de infectare cu coronavirus, fără nicio legătură între ele, angajații activând în departamente diferite și având un istoric epidemiologic total separat.
Reamintim că Auchan România a pus în aplicare un plan extins de protecție împotriva epidemiei de coronavirus, care cuprinde, printre altele, și următoarele măsuri: angajații și clienții poartă mască, este efectuată măsurarea temperaturii prin utilizarea unui termometru non-contact la intrarea în sediu, magazine și centre comerciale, sunt aplicate măsurile de păstrare a distanței impuse de lege, sunt amplasate dozatoare de gel dezinfectant la toate intrările și se realizează dezinfectarea regulată a suprafețelor, cărucioarelor, caselor de marcat, verificarea instalațiilor de aer condiționat, sunt puse la dispoziția clienților mănuși la raionul legume-fructe, sunt oprite degustările, etc., Auchan România asigurând astfel respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare. ”

 


 

Alertă la Auchan Bradu. Un angajat al hypermarketului a fost confirmat încă de vineri cu noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI ... (video) Chiţoiu contestă expertiza care arăta că este vinovat de moartea a 2 argeșeni!

Ancheta epidemiologică urmează să stabilească dacă respectivul angajat a avut contacți direcți care necesită izolare, dar din primele verificari toți colegii cu care a interacționat sustin că au purtat în permanență maști și au respectat distanța recomandată, inclusiv în locul unde iau masa împreună. 

 Angajatul bolnav a fost internat la spitalul din Mioveni.

 


Știre în curs de actualizare