COVID-19 în școala din România: Bani pentru elevii și studenții fără posibilităţi

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și șeful Cancelarie Prim-Ministrului, Ionel Dancă, au susținut, astăzi, o conferință de presă privind noile decizii luate la Guvern.

CITEȘTE ȘI ... 27 MARTIE: 1.292 de cazuri de coronavirus în România

Șeful Cancelarie Prim-Ministrului a vorbit despre programul Euro 200, prin care elevii și studenții care provin din familii fără posibilități își pot achiziționa un calculator, sprijinind astfel învățarea online.

“Pentru a sprijini copiii care în această perioadă desfășoară lecțiile în sistem online, guvernul a aprobat o hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea legii privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționarii de calculatoare – așa-numitul program Euro 200”, a declarat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

În acest program pot aplica elevii și studenții din învățământul de stat sau particular, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie este de maximum 250 de lei.

Ionel Dancă a precizat că acest suport financiar este bine venit, dar perioada de achiziționare se face între 27 iulie – 12 octombrie 2020, cu mult peste nevoile curente.