COVID-19 în Argeș: Se cere ajutorul Spitalului Militar din Piteşti!

Cu secțiile ATI pline, bolnavi așteptând în stare critică în urgențe, secțiile de infecțioase pline și număr de bolnavi în continuă creștere, am putea spune, fără să exagerăm, că sistemul sanitar nu este departe de punctul de a ceda. La asta mai adăugăm și lipsa de personal, extenuarea celui actual și permanenta teamă ca îmbolnăvirea unui medic înseamnă imposibilitatea de a asigura o gardă. Într-o atare situație, tot mai mulți oameni din sistem au cerut ca și alte spitale să vină în ajutor, arătând cu degetul spre Spitalul Militar, care ar beneficia de condiții bune și, mai ales, de personal medical instruit. 

CITEȘTE ȘI ... Restricții suplimentare în 8 localități din Argeș!

În ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a decis înaintarea unei solicitări către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) și MAPN pentru ca Spitalul Militar Pitești să devină spital suport COVID.

CITEȘTE ȘI ... Familie la spital. Au sărit cu mașina în șanț!

Până la acest moment, în ciuda adreselor adresate MAI și MApN de către Prefectura Argeș, solicitările s-au lovit de refuz.

„Știu că Spitalul Militar Pitești nu are un medic infecționist, dar are alți medici care ar putea fi folosiți. Aparține de MAI și are alt tip de protocol. Noi am solicitat  MAI și MApN toate variantele: am solicitat medici și am solicitat implicarea spitalului ca spital suport COVID. Periodic revenim cu solicitări, dar nu ni s-a răspuns favorabil.”, declară Emanuel Soare.