COVID-19 în Argeș: 28 de argeșeni internați la Mioveni!

De marți și până astăzi, ora 12.00, la secția de boli infecțioase a Spitalului Mioveni au fost aduse 28 de persoane infectate, dar și suspecte de COVID-19. 


Cei mai mulți pacienți sunt din Câmpulung. Vorbim despre 7 femei cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani și doi bărbați în vârstă de 50, respectiv 53 de ani, toți confirmați cu coronavirus. Celelalte 18 persoane, dintre care 7 sunt suspecte, cu vârste cuprinse între 19 și 54 de ani, au domiciliul în Pitești, Băbana, Pietroșani, Valea Bădenilor, Tigveni și Recea, iar ceilalți 8 confirmați cu vârste cuprinse între 40 și 68 de ani, sunt din Godeni, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Albești, Mioarele, Mioveni, Lăzărești, Moșoaia.

 

Măsuri suplimentare de siguranță și prevenție la Spitalul Mioveni!

Pentru a crește gradul de siguranță și pentru a reduce la minimum riscul potențialelor infecții odată cu începerea activității medicale de specialitate în secția externă de Boli Infecțioase, la Spitalul Mioveni au loc constant acțiuni de dezinfectare a tuturor spațiilor exterioare din incinta și proximitatea pavilionului în care sunt tratați pacienții pozitivi cu SARS-CoV2. Totodată, pentru a crea un flux continuu fără riscul de a interacționa un pacient cu altul, în curtea spitalului a fost amplasat un al doilea cort de triaj, în care medicii și asistenții vor prelua persoanele care se prezintă la spital și vor efectua trierea pacienților și analiza cazurilor.

 

 


Donație importantă pentru personalul medical!


Ieri, Fundația MagiCAMP a oferit materiale de protecție atât de necesare în această perioadă. Măști chirurgicale - 10 cutii, măști FFP2 - 500 bucăți, halate 50 buc mărimea L și 50 mărimea XL, viziere - 50 bucăți, șorturi - 100 bucăți, covoraș decontaminat - 2 bucăți, dezinfectant Rely on 0,5 kg - 5 bucăți, cearșafuri - 5 bucăți.