COVID-19 | Amenzi: Microbuze ticsite cu oameni, argeșeni fugiți din izolare!

4.115 persoane, au fost verificate de cei aproape 250 de poliţişti şi poliţişti locali, care au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 41 de acţiuni punctuale (din care 37 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 3 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acţiune cu reprezentanţi ai I.S.U. Argeş şi alte structuri M.A.I.). 

CITEȘTE ȘI ... Permise Pitești: Nu vor mai fi emise bonuri de ordine!


Au fost vizate 191 de locaţii, în care au fost verificate 140 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. 

De asemenea, 289 de autovehicule au fost verificate, din care 143 de mijloace de transport în comun. 

CITEȘTE ȘI ... Incidența cazurilor de Covid-19, în creştere în Argeș! Vezi situația!

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 197 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.600 de lei, după cum urmează:
- 185 de sancţiuni, în valoare de 29.300 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
- 2 sancţiuni, în valoare de 4.000 de lei, a fost aplicată unei societăţi comerciale din domeniul jocurilor de noroc, ca urmare a nerespectării interdicţiei de desfăşurare a activităţii;
- 2 sancţiuni, în valoare de 2.500 de lei, a fost aplicată, ca urmare a nerespectării măsurii izolării;
- 4 sancţiuni, în valoare de 1.300 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).
- 4 sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a organizării și participării la o procesiune pentru care au fost instituite restricții.

CITEȘTE ȘI ... Bărbat din Mioveni - reținut! A violat o fetiță

 În ziua de 25 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Pitești au depistat, de două ori, faptul că o sală de jocuri de noroc, de pe raza municipiului Pitești, funcţiona, încălcând prevederile H.C.J.S.U. nr. 60/23.11.2020. 
Societatea comercială a fost sancţionată cu amenzi în valoare toatală de 4.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

 

 

•    

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, au depistat un bărbat de 31 de ani, din Băbana, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

 

 

•    

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Pitești au depistat, pe raza municipiului Pitești, un bărbat de 45 de ani, din comuna Bălteni, județul Gorj, care nu a respectat măsura izolării la revenirea dintr-o țară pentru care este instituită această obligație.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

 

 

•    

În ziua de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Schitu Golești au depistat, pe raza localității Mihăești, un eveniment privat (înmormântare) la care participau aproximativ 80 de persoane.
Desfășurarea evenimentului a fost sistată și au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei, conform Legii 55 din 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astfel: 
-    organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei; 
-    patru persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 50 de ani, cu amenzi în valoare totală de 500 de lei, ca urmare a participării la o procesiune pentru care au fost instituite restricții.

 

 

•    

În ziua de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au depistat  în trafic, pe Calea Craiovei, un microbuz care efectua transport public de persoane, prin curse regulate, fără respectarea normelor legale în vigoare.
În urma verificărilor, s-a constatat că în microbuz se aflau 15 persoane în plus față de numărul de locuri, nerespectându-se, astfel, măsurile de distanțare.
În urma celor constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

 

 

•    

În ziua de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat  în trafic, pe Calea București, un microbuz care efectua transport public de persoane, prin curse regulate, fără respectarea normelor legale în vigoare.
În urma verificărilor, s-a constatat că în microbuz se aflau 6 persoane în plus față de numărul de locuri, nerespectându-se, astfel, măsurile de distanțare.
În urma celor constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.