Cum arată cortul de triaj epidemiologic instalat la Spitalul Județean (FOTO)

Update

Cortul are o capacitate de 30 de locuri și va fi destinat, în această fază, cazurilor incerte care au nevoie de așteptare, o perioada scurtă de timp, până la efectuarea anchetei epidemiologice, pentru a se putea ști cu exactitate unde vor fi dirijați.

Acest cort, în cazul în care numărul celor suspecți și contaminați va crește, va putea fi folosit și ca staționar până la internarea lor în spațiile special amenajate în unitățile Spitalului Județean de Urgență Pitești. De precizat este și faptul că aici există si două paturi unde se poate asigura asistență medicală de specialitate în profil ATI. 

 

Consiliul Județean Argeș anunță că astăzi, la ora 16:00, în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești va fi instalat un cort pentru triajul epidemiologic al pacienților suspecți de coronavirus.

Momentan, în județul Argeș nu există cazuri confirmate de COVID-19, însă 919 persoane se află în izolare la domiciliu, iar 80 în carantină. Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Argeș, din cele 272 de paturi existente în centrele de carantină, sunt disponibile 192.

La nivel național, până miercuri, 18 martie, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 

Grupul de Comunicare Strategică informează într-un comunicat, că dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.