Coronavirusul amână plata ratelor. Două bănci vor suspenda ...

Coronavirusul amână plata ratelor. Două bănci vor suspenda ...


Banca Transilvania a anunțat clienții  în privinţa extinderii perioadei de graţie pentru cardurile de credit, până în luna mai, în contextul epidemiei de coronavirus din România. 

“Dorim sa te scutim de drumuri la banca si extindem perioada de gratie la cardul tau Star Forte, pana in luna mai. Astfel, nu mai ai obligatie de plata in lunile martie si aprilie. Prima obligatie de plata o vei avea intre 1-25 mai, asa cum vei regasi informatiile in extrasul de cont. Echipa BT”, este mesajul transmis clienților băncii.


 
Reprezentanții băncii au confirmat pentru economica.net că acest mesaj a fost transmis tuturor clienților și că tot ce trebuia plătit până pe 25 martie pe cardul de credit se poate plăti până pe 25 mai.

CITEȘTE ȘI ... Ce presupune starea de urgență. 12 măsuri care ar putea fi luate de autorități


De asemenea, potrivit unor surse din piața bancară, citate de economica.net, CEC, banca controlată de stat, va anunța săptămâna viitoarea suspendarea pentru o lună a ratelor la creditele persoanelor fizice, atât cele de consum cât și ipotecare. Banca a luat această decizie pentru toți clienții, nu doar pentru cei aflați în izolare sau carantină, în condițiile în care are foarte puțini clienți care au ales să folosească aplicații informatice, comparativ cu celelalte bănci, iar conducerea CEC a apzreciat că așa ar putea limita răspândirea coronavirusului, în condițiile în care majoritatea clienților ar fi trebuit să meargă în sucursale pentru a plăti ratele.

Mai mult, se așteaptă ca și alte bănci să adopte această măsură. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat sâmbătă seara, la Digi24, că poartă discuții cu mediul bancar pentru ca cetățenii care au rate la bănci să poată plăti cu întârziere, date fiind dificultățile generate de criza epidemiei de coronavirus.