Coronavirus - 5 aspecte pozitive


Pandemia de coronavirus a dus la sistarea multor activități uzuale din viețile oamenilor. Nu doar a celor legate de viața de zi cu zi, ci și a celor economice,  culturale și de divertisment. 

Această perioadă grea pe care o traversăm cu toții are și câteva aspecte pozitive, cum ar fi:

-Natura, aer curat 
În timp ce oamenii stau în case iar activitatea industrială este redusă semnificativ, natura începe să își recâștige        autoritatea.

Planeta noastră „primește o gură de aer proaspăt” care ar putea să aibă un efect important în lupta împotriva schimbărilor climatice.

- Mai multă grijă la igiena personală

Totodată societatea a devenit mult mai atentă și mai responsabilă la igiena personală. 

Pandemia i-a învățat pe mulți să se spele pe mâini mai des, să strănute în batiste și să nu mai tușească spre oameni, fără a-și acoperi gura.

- Scăderea numărului gripelor sezoniere

De asemenea măsurile drastice impuse împotriva virusului COVID-19, au scăzut dramatic și cazurile de gripă, ducând la diminuarea fenomenului din sezonul rece.

- Dispozitive folosite în scopuri utile

Un alt aspec pozitiv ar fi că pandemia i-a învățat pe mulți să folosească laptopul, smartphone-ul și alte dispozitive și pentru altceva decât pentru a face selfie, mai exact pentru școală sau proiecte de servici.

- Timp pentru noi

Cel mai important aspect pozitiv în toată această perioadă este faptul că fiecare dintre noi am câștigat ceva mult mai important și anume TIMP.

Timp pentru noi și familie. Unii posibil sa fi descoperit că soția e fată bună sau soțul baiat de treabă iar alții că ai lor copii sunt chiar simpatici.

Proiectele în familie cum ar fi gătitul împreună, cititul unei carți bune, vizionarea unui serial nou sau a unui film vechi, gradinăritul sau dansul, toate aceste      activități relaxante care fac bine sufletului, se transformă în amintiri frumoase.

Trebuie sa profităm cu toții de această situație și să ne bucurăm în continuare de timpul petrecut împreună acasă.

Să fim responsabili în continuare, să respectăm distanțarea socială și regulile impuse prin ordonanțe pentru a evita răspândirea virusului, numai așa vom putea   reveni la viața de dinaintea pandemiei.