Coregraful Ansamblului Doina Bascovului a încetat din viață!

Coregraful Ansamblului Doina Bascovului, Dorin Oancea, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Casei de Cultură „Adriana Trandafir”.

”Cu regret, anuntam trecerea la cele vesnice a Maestrului Coregraf -DORIN OANCEA, coregraful Ansamblului Doina Bascovului, cel care a slefuit pasii dansatorilor nostri in ultimii 3 ani, cel care ne-a fost tata, profesor, cel care ne-a laudat cand excelam si ne-a certat cand greseam.. cuvintele sunt de prisos.. pentru noi sunteti si veti ramane LEGENDA DORIN OANCEA !!! Suntem norocosi ca am avut sansa de a fi ultima generatie pe care ati educat-o artistic!!! Transmitem condoleante familiei! Drum lin spre lumina, Maestre...”

 

Maestrul Dorin Oancea, o personalitate marcantă a culturii argeșene și naționale, un neobosit păstrător și promotor al tradițiilor noastre populare, a condus spre succes ansamblul folcloric “Dorul”, a străluicit pe marile scene ale ţării ṣi ale lumii, a bucurat sufletele însetate de frumos ṣi a lăsat în urmă o amintire de neṣters.  


Sincere condoleanțe!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!